Competițiile de World Tour continuă și după finalul clasicelor pe pavate. Urmează Turul Turciei, o cursă care în ultimii doi ani a fost mutată în octombrie, iar acum revine în primăvară, în luna aprilie, și reprezintă o bună pregătire pentru sprinteri în vederea Turului Italiei.
Traseul ediției cu numărul 55 propune nu mai puțin de șase etape, organizatorii oferindu-le sprinterilor trei oportunități, pentru puncheuri sunt două etape potrivite, iar clasamentul general se va decide în penultima zi.
Așadar, primele trei etape vor aduce, cel mai probabil, un final la sprint, dar sunt anumite dificultăți în ultima parte a cursei, astfel că cei mai puternici dintre sprinteri vor avea șansa la victorie. A patra zi, care se încheie la Bursa, are o cățărare la final de 2,7 km cu o pantă medie de 4%, iar etapa a 5-a aduce cea mai grea rundă. Plutonul va ajunge pe cățărarea de categorie specială de la Kartepe (16,8 km cu o pantă medie de 7,4%). În fine, ultima rundă constituie o nouă șansă pentru sprinteri, însă ultimii doi kilometri din Istanbul aduc porțiuni de piatră cubică și un final foarte tehnic.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
În total sunt 17 echipe prezente la start, dintre care șase de World Tour, 10 pro-continentale și naționala Turciei. Pentru clasamentul general nu avem un mare favorit, dar sunt câțiva cicliști importanți de urmărit. Unul dintre ei este Merhawi Kudus de la Astana. Sportivul din Eritreea a câștigat în acest sezon Turul Rwandei, aducându-i echipei sale una din cele nouă succes pe care le-a obținut până acum în 2019.
BORA îl propune pe austriacul Felix Grosschartner ca lider pentru general, în timp ce Deceuninck Quick-Step vine cu neo-profesionistul Remco Evenepoel. Alți cicliști de urmărit pentru un top 10 final mai sunt Ben O’Connor (Dimension-Data), Jan Polanc și Valerio Conti (ambii de la UAE Team Emirates), Benat Intxausti (Euskadi-Murias), Jhonatan Restrepo și Diego Ochoa (Manzana-Postobon), dar și Rob Britton (Rally Cycling).
În ceea ce privește sprinterii, la start îl vom avea pe Eduard Grosu, românul de la Delko-Marseille având șanse bune de a se remarca pe parcursul celor șase zile. Favoriții pentru victorii sunt însă la formațiile de la World Tour. Deceuninck îi are pe Fabio Jakobsen și Alvaro Hodeg, BORA pe Sam Bennett, Lotto-Soudal pe Caleb Ewan, iar UAE pe Simone Consoni și Juan Sebastian Molano.
Program transmisiuni TV:
Marți, 16 aprilie:
Ora 13:00 – Etapa 1 – Eurosport 1 & 1HD
Miercuri, 17 aprilie:
Ora 13:00 – Etapa a 2-a – Eurosport 1 & 1HD
Joi, 18 aprilie:
Ora 13:00 – Etapa a 3-a – Eurosport 1 & 1HD
Vineri, 19 aprilie:
Ora 13:00 – Etapa a 4-a – Eurosport 1 & 1HD
Sâmbătă, 20 aprilie:
Ora 15:00 – Etapa a 5-a – Eurosport 1HD
Duminică, 21 aprilie:
Ora 15:00 – Etapa a 6-a – Eurosport 1 & 1HD
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02