Runda a 7-a din Paris Nicsa promitea spectacol, mai ales că toți erau conștienți că vor pedala pentru ultima oară pentru o bună perioadă, în condițiile în care toate cursele cicliste au fost suspendate din cauza virusului COVID-19.
Ultima cățărare - 16,2 kilometri, cu 6,3% - reprezenta cadrul perfect pentru "artificii", dovadă în acest sens victoria de acum doi ani, reușită de Simon Yates, pe o vreme potrivnică.
Mult timp, Thomas De Gendt, poate cel mai bun om de evadare din plutonul profesionist, a dat senzația că va reuși câștigarea etapei de azi. Dar belgianul nu a rezistat pe final, când atacul lui Quintana a fost încă o dată nimicitor.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Columbianul trăiește o a doua tinerețe după plecarea de la Movistar. A câștiat etapă (pe Mont Ventuoux, cu cea mai rapidă ascensiune din istorie) și generalul în Tour de La Provence, în februarie, pentru ca apoi să își mai treacă în cont o etapă și clasamentul general în Tour des Alpes Maritimes et du Var. Două curse mai mici, care nu au beneficiat de prezența unor rutieri de general precum Pinot, Nibali, Porte, Higuita sau Bardet, precum Paris Nisa, dar era clar pentru toată lumea că sud-americanul e în mare formă.
Atacul acestuia de sâmbătă a fost impresionant, el accelerând când din cursă mai rămăseseră 3,7 kilometri. L-a prins imediat pe bravul De Gendt, pentru ca apoi să nu le ofere vreo șansă urmăritorilor și să sosească având un avans de 46 de secunde.
Nairo Quintana ar fi fost cu siguranță în cărți pentru victoria la general, dar vânturile laterlae din primele trei etape i-au provocat o întârziere mare în raport cu ceilalți favoriți. De asemenea, columbianul a mai pierdut timp și la contratimp, probă pe care nu a îndrăgit-o vreodată.

Paris - Nice : finishul etapei a 7-a

Clasament etapă
https://i.eurosport.com/2020/03/14/2794473.png

Schachmann, marele învingător

Sergio Higuita avea de recuperat un minut și o secundă pentru a câștiga Pari Nisa, dar acesta nu a fost în cea mai bună formă. Columbianul de la EF PRo Cycling a încercat să atace cu 2,8 kilometri înainte de final, dar a fost imediat prins de grupul favoriților. În schimb, ce nu a reușit tânărul cățărător a reușit un puncheur. Tiesj Benoot, învingătorul de ieri, avea de recuperat 36 de secunde în raport cu Schachmann, pentru a câștiga generalul, și și-a încercat șansa.
Cu 1,2 kilometri înainte de final, belgianul a atacat și a reușit să pună distanță pe șosea între el și grupul favoriților. Benoot a sosit cu 12 secunde mai devreme decât liderul de la general, Schachmann, la acestea adăugându-se și cele 6 secunde de bonificație. Benoot a terminat astfel Paris Nisa pe doi la general, la 18 secunde de marele învingător, Schachmann. În acest context, s-a creat și o mică polemică, în condițiile în care germanul a căzut ieri, în ultimii trei kilometri, și pierduse exact cu 18 secunde mai mult decât timpul acordat într-un final de organizatori. Comisarii au considerat că incidentul neamțului a avut loc în ultimii trei kilometri și, ca atare, i-au dat timpul grupului din care făcea parte.
Schachmann, care a avut un 2019 de vis, cu victorii de etapă în Turul Cataluniei, Turul Țării Bascilor (3!), dar și cu victorie la naționalele Germaniei, își continuă forma de vis. Obiectivul primăverii pentru german era Liege Bastogne Liege, unde anul trecut s-a clasat pe trei, însă în condițiile crizei COVID-19 nu știm încă sigur dacă vom avea parte de clasicele din Ardeni.
Un lucru e cert, însă: la 26 de ani, Schachmann devine ușor-ușor o certitudine și pentru general și ar putea în anii următori să vizeze chiar un TOP 5 în Marile Tururi. Impecabil la contratimp, neamțul e din ce în ce mai bun și pe cățărările lungi și regulate.
Clasament general
https://i.eurosport.com/2020/03/14/2794475.png
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02