Măsura a venit și în contextul în care Ungaria a declinat posibilitatea de a mai organiza primele trei etape, ca urmare a crizei COVID-19, dar și în contextul situației grave din Italia.
Giro nu se va disputa în perioada 9-31 mai, așa cum se stabilise inițial. Turul Italiei nu a mai fost suspendat din 1945, anul în care s-a încheiat al Doilea Război Mondial.
Ciclism
Cele două etape în care se va scrie soarta Giro 2022! Îl poate depăși Hindley pe Carapaz?
ACUM O ZI
Organizatorii caută date libere pentru a putea organiza Turul Italiei, dar misiunea pare una foarte complicată, mai ales că nu se știe în ce măsură situația coronavirus va deveni stabilă în perioada imediat următoare.

Guvernul maghiar nu poate organiza Giro

Parlamentul maghiar a anunțat, vineri dimineață, că nu va putea onora primele trei etape din Giro, din cauza coronavirus. Cele trei runde de debut ale Turului Italiei ar fi trebuit să se desfășoare în Ungaria.
Guvernul maghiar a plătit bani grei pentru a aduce primul dintre cele Trei Mari Tururi ale anului în premieră la Budapesta, însă criza generată de coronavirus a dat toate planurile peste cap. Ungurii și RCS, organizatorul cursei, a purtat o serie de discuții în această săptămână, dar în cele din urmă oamenii politici de la Budapesta au explicat că nu au cum să organizeze etapele, riscurile fiind prea mari.
"Din cauza situației din Europa în privința pandemiei de coronavirus, nu va fi posibil să organizăm etapele din cadrul Giro în mai 2020. Comitetul desemnat să se ocupe de eveniment a anunțat organizatorii că nu se pot întruni măsurile de siguranță din punct de vedere al sănătății pentru o cursă de asemenea anvergură", se arată în comunicatul maghiarilor.
Turul Italiei ar fi trebuit să înceapă pe 9 mai, cu un contratimp individual de 8,6 kilometri, în Budapesta. Ar fi trebuit să urmeze alte două etape în Ungaria, înainte ca cicliștii din caravană să ajungă în Sicilia, pentru alte trei runde, inclusiv una pe Etna, prima cu final în cățărare. Apoi, cicliștii ar fi urmat ruta sud-nord, de-a lungul coastei Adriaticii, pentru un final ce se anunța de poveste.

Turul Italiei, reprogramat?

Italia e cea mai afectată țară din Europa de coronavirus, toate evenimentele sportive fiind în acest moment suspendate, inclusiv prima clasică monument a sezonului, Milano San Remo.
În acest moment, organizatorii iau în calcul să reprogrameze Turul, fiind foarte puțin probabil ca acesta să înceapă la data stabilită inițial. Directorul cursei, Mauro Vegni, a vorbit despre această posibilitate, însă a recunoscut că lucrurile devin foarte dificile, în condițiile pandemiei de COVID-19.
"Așteptăm să vedem ce se va întâmpla până la finalul acestei luni. Din punctul meu de vedere, sezonul ciclist 2020 va trebui să fie complet regândit, iar multe curse pot fi reprogramate. Totul e foarte complicat în acest moment, nu pot susține ceva extrem de clar", a spus Mauro Vegni.

Clasicele din Belgia, suspendate din cauza COVID-19

Belgia a devenit ultima țară care a luat măsuri drastice pentru a încerca să încetinească avansarea coronavirusului. Printre ele, Guvernul a decretat ieri suspendarea tuturor activităților publice din țară până pe 3 aprilie , ceea ce înseamnă, de fapt, și anularea tuturor curselor de ciclism care urmau să se desfășoare pe pământ belgian până la acea dată.
Vor fi afectate Nokere Koerse (18 martie), Bredene Koksijde Classic (20), Tres Dias de Brujas-La Panne (25), E3 BinckBank Classic (27), Gent-Wevelgem (29) și A Traves de Flanders (1 aprilie).
Se speră ca Turul Flandrei să se poată desfășura, dar al doilea "monument" e programat pentru 5 aprilie, astfel că planează o mare incertitudine în acest sens. O săptămână mai târziu, pe 12 aprilie, ar trebui să aibă loc Paris-Roubaix.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 15-a din Premier League
IERI LA 16:23
Turul Italiei
Giulio Ciccone a câștigat, din evadare, etapa a 15-a din Giro
IERI LA 15:35