Cu doar câteva zile înainte de startul Turului Sibiului (23-26 iulie), echipa MsTina-Focus a fost la un pas să rămână fără majoritatea bicicletelor de cursă. În plină noapte, hoţii au furat mai multe biciclete, iar Raul Sînza a plecat pe urma lor, din impuls. Din fericire, rutierul a fost suficient de inspirat încât să îi sperie pe hoţi cu ameninţările, iar aceştia au renunţat la bunurile furate.
"Ora 3:30. Cisnădie- Sibiu, România. Echipa profesionistă de ciclism româno-italiană doarme liniștită așteptând startul Turului Ciclist al Sibiului. Se aud zgomote. Aflu de la un coleg de cameră că ușa de la intrare a pensiunii a fost spartă. Mă îmbrac repede și alerg jos. Am fost primul din pensiune ajuns.
Văd că lipsesc bicicletele. Alerg spre ieșire, cu lanterna telefonului. Se aude cum se rup crengi în livada de meri. Alerg și strig după hoți să lase bicicletele deoarece suntem mulți și îi prindem, deși pe moment eram cam singur. Intru în livadă și găsesc prima bicicletă, pe urmă altele câteva puse una peste alta. Stau lângă ele până ajung și alți colegi. Găsim la câțiva zeci de metri o mașină marca Audi cu scaunele lăsate rabatate, un telefon, ambalaje de mănuși și numerele de înmatriculare date jos, puse înăuntru.
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
IERI LA 07:40
Sosește și poliția, urmată de criminalistică și trupa canină. Poliția găsește rapid proprietarul mașinii. Îl ridică de acasă și îl aduce la fața locului. Deși nu recunoaște pe moment, în final își mărturisește fapta. Mulțumim Poliția Română pentru tot! Dar dacă nu am fi auzit zgomotul ușii sparte? Sau dacă ar fi avut mașina mai aproape și ar fi plecat cu toate bicicletele? Biciclete care depășesc 4000€ bucata și ajung chiar și la 7000€ unele dintre ele. Ce le-am fi spus sponsorilor? Sau dacă as fi fost atacat in timp ce încercam sa ii opresc? Și dacă și dacă... hai pe biciclete și la antrenament", a scris Raul Sînza pe contul de Facebook.

Turul Sibiului, afectat de coronavirus

Turul Sibiului se anunţa a fi cea mai interesantă ediţie din ultimii ani, însă situaţia din România în ceea ce priveşte coronavirusul a schimbat puţin lucrurile.
Alpecin-Fenix (cea care ar fi trebuit să vină la start cu marele Mathieu Van der Poel), Gazprom-Rusvelo, Androni Giocattoli au anunţat în ultimele zile că nu vor mai putea onora promisiunile de a fi la start, din cauza restricţiilor privind COVID-19 sau a fricii faţă de situaţia din ţara noastră.
Totuşi, la start va fi Bora, cu Pascal Ackermann, unul dintre cei mai buni sprinteri din lume, dar și cu oamenii de general Patrick Konrad și Gregor Muhlberger.
Speranțele românilor se leagă de Edi Grosu, care țintește o victorie la sprint.
Turul Sibiului s-a transformat în ultimul deceniu într-o cursă importantă din calendarul UCI, nume mari reuşind să îşi treacă numele pe lista învingătorilor. Printre cei care au reuşit să se impună în ţara noastră se numără Ivan Sosa, care între timp a ajuns la Ineos şi e o mare promisiune pentru viitor, dar mai ales Egan Bernal, câştigătorul Turului Franţei 2019.
Învingătorii din Turul Sibiului
2011 - Alessio Marchetti (Centro Revisioni Cerone)
2012 - Victor de la Parte (SP Tableware)
2013 - Davide Rebellin (CCC Polsat - Polkowice)
2014 - Radoslav Rogina (Adria Mobil)
2015 - Mauro Finetto (Southeast)
2016 - Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice)
2017 - Egan Bernal (Androni - Sidermec - Bottecchia)
2018 - Ivan Sosa (Androni Giocattoli - Sidermec)
2019 - Kevin Rivera (Androni Giocattoli - Sidermec)
https://i.eurosport.com/2020/07/20/2853108.jpg
Ciclism
Tragedie în lumea ciclismului! Davide Rebellin a decedat în urma unui accident teribil de circulație
IERI LA 15:07
Ciclism
Jasper Philipsen, victorie în Saitama Criterium. Valverde și Nibali s-au retras
06/11/2022 LA 12:49