Omloop Het Nieuwsblad a fost prima dintre cele trei curse transmise de Eurosport, ea având loc pe 24 februarie. Rutierul echipei Astana, Michael Valgren, a fost învingător, atacând în repetate rânduri în ultimii kilometri, ajutat de doi colegi în grupul fruntaș.
În final, atacul decisiv a venit cu 2.5km rămași din cursă. Profitând de clipele de incertitudine din urma sa, Valgren s-a distanțat decisiv. Danezul a trecut linia de sosire cu 12 secunde în fața urmăritorilor săi, Lukasz Wisniowski și Sep Vanmarcke, plutonul terminând în imediată apropiere. Pentru Valgren a fost succesul cel mai mare al carierei de până acum.
O zi mai târziu a avut loc Kuurne-Brussel-Kuurne, singura dintre cele trei curse care s-a încheiat în urma unui sprint. Cu nume importante în pluton, Dylan Groenewegen s-a ridicat deasupra adversarilor săi, câștigând cursa - cea mai importantă victorie într-o cursă de o zi pentru olandez.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Rutierul LottoNL-Jumbo a fost mai puternic decât Arnaud Demare și Sonny Colbrelli, care au completat celelalte două locuri pe podiumul cursei. O evadare în doi formată din Julien Duval și Julien Vermote, cărora li s-a alăturat mai apoi Loic Vliegen, a amenințat să se desprindă decisiv în ultimii kilometri, însă cei trei au fost prinși de un pluton redus pe ultimele sute de metri.
Echipa Quick-Step a dominat ultima dintre cele trei curse belgiene, Le Samyn, pe 27 februarie. Pe o vreme extrem de friguroasă, Niki Terpstra și Philippe Gilbert și-au jucat cărțile perfect în ultima parte a competiției, jonglând tactic în tiro-ul format în frunte cu Damien Gaudin. Olandezul s-a impus, câștigând pentru a doua oară Le Samyn în ultimele trei ediții, în timp ce coechipierul Gilbert a încheiat al doilea. Gaudin a trecut linia de sosire al treilea, la 46 de secunde în urma învingătorului.
Seria de curse cicliste de șosea continuă pe Eurosport cu Strade Bianche, sâmbătă la ora 15:00 pe Eurosport 2.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02