Getty Images

Valgren, Groenewegen și Terpstra se impun în cursele de o zi din Belgia

Valgren, Groenewegen și Terpstra se impun în cursele de o zi din Belgia
By Getty Images

The 28/02/2018 at 12:34Updated The 28/02/2018 at 14:09

Cursele belgiene desfășurate zilele trecute au oferit trei câștigători diferiți în Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne și Le Samyn.

Omloop Het Nieuwsblad a fost prima dintre cele trei curse transmise de Eurosport, ea având loc pe 24 februarie. Rutierul echipei Astana, Michael Valgren, a fost învingător, atacând în repetate rânduri în ultimii kilometri, ajutat de doi colegi în grupul fruntaș.

În final, atacul decisiv a venit cu 2.5km rămași din cursă. Profitând de clipele de incertitudine din urma sa, Valgren s-a distanțat decisiv. Danezul a trecut linia de sosire cu 12 secunde în fața urmăritorilor săi, Lukasz Wisniowski și Sep Vanmarcke, plutonul terminând în imediată apropiere. Pentru Valgren a fost succesul cel mai mare al carierei de până acum.

O zi mai târziu a avut loc Kuurne-Brussel-Kuurne, singura dintre cele trei curse care s-a încheiat în urma unui sprint. Cu nume importante în pluton, Dylan Groenewegen s-a ridicat deasupra adversarilor săi, câștigând cursa - cea mai importantă victorie într-o cursă de o zi pentru olandez.

Rutierul LottoNL-Jumbo a fost mai puternic decât Arnaud Demare și Sonny Colbrelli, care au completat celelalte două locuri pe podiumul cursei. O evadare în doi formată din Julien Duval și Julien Vermote, cărora li s-a alăturat mai apoi Loic Vliegen, a amenințat să se desprindă decisiv în ultimii kilometri, însă cei trei au fost prinși de un pluton redus pe ultimele sute de metri.

Echipa Quick-Step a dominat ultima dintre cele trei curse belgiene, Le Samyn, pe 27 februarie. Pe o vreme extrem de friguroasă, Niki Terpstra și Philippe Gilbert și-au jucat cărțile perfect în ultima parte a competiției, jonglând tactic în tiro-ul format în frunte cu Damien Gaudin. Olandezul s-a impus, câștigând pentru a doua oară Le Samyn în ultimele trei ediții, în timp ce coechipierul Gilbert a încheiat al doilea. Gaudin a trecut linia de sosire al treilea, la 46 de secunde în urma învingătorului.

Seria de curse cicliste de șosea continuă pe Eurosport cu Strade Bianche, sâmbătă la ora 15:00 pe Eurosport 2.