Wout Van Aert și Mathieu Van Der Poel au trecut umăr la umăr linia de sosire în Turul Flandrei, dar photofinish-ul a demonstrat că olandezul a avut un vârf de roată avans. Chiar dacă o astfel de înfrângere este greu de digerat, Van Aert a admis că rivalul său a fost ceva mai puternic pe final.
"Este simplu! A fost puțin mai puternic. Am vrut să fiu primul care declanșează sprintul, dar am așteptat puțin prea mult. Aș fi beneficiat de un sprint mai lung, dar nu l-am folosit. Desigur, mi-ar fi plăcut să câștig, dar și locul 2 este bun. Voi revedea sprintul de câteva ori înainte să adorm, dar nu cred că am făcut greșeli prea mari.", a declarat Van Aert la finalul cursei pentru jurnaliștii de la Cycling News.

Van Aert: "Cred că Alphilippe a fost cam neatent"

Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Cei doi rutieri erau mari favoriți înainte de această cursă, iar calculele hârtiei s-au adeverit, iar victoria i-a revenit lui Van Der Poel pentru numai un vârf de roată. În mod normal ar fi trebuit să asistăm la o luptă în 3 pentru victorie, dar campionul mondial, Julian Alphilippe, a fost nevoit să abandoneze, după ce a căzut în urma unei coliziuni cu o motocicletă.
Van Aert a făcut referire și la acel moment, spunând că nu se consideră vinovat pentru accidentul francezului: "Am trecut pe lângă motocicletă și am încercat să stau cât mai mult la plasă. Dacă Julian a căzut din cauza asta, vreau să-mi cer scuze, dar cred că a fost puțin cam neatent. Păcat pentru el, am fi avut o luptă în trei și cu siguranță ar fi fost un final ceva mai tactic. Astfel, eu și Mathieu am avut fiecare încredere în sprintul nostru."
În final, Van Aert s-a declarat mulțumit de sezonul pe care l-a avut, unul în care a câștigat Strade Bianche și Milano-San Remo, 2 etape în Turul Franței, dar și 2 medalii de argint la Campionatele Moniale de la Imola. De asemenea, belgianul a menționat că a fost foarte afectat de anularea Paris-Roubaix, care în opinia sa este cea mai frumoasă cursă ciclistă din lume, alături de Turul Flandrei.
"Da, sentimentul este că am avut un sezon bun. După Turul Franței și Campionatele Mondiale, am muncit din greu pentru a mă menține în formă, și asta e minunat. Sunt mândru că sunt la fel de bun cum am fost la începutul reluării sezonului. Cu toate acestea, este păcat că Paris-Roubaix nu va avea loc. Am avut un moment psihic dificil când anularea a devenit oficială. Adică, împreună cu Turul Flandrei, este cea mai frumoasă cursă existentă; pentru asta m-am antrenat.", a conchis Van Aert.
Van Aert-Van Der Poel, o rivalitate care promite mult pe viitor
Wout Van Aert (26 de ani) și Mathieu Van Der Poel (25 de ani) au început deja o rivalitate, care promite dueluri spectaculoase pe viitor. Cei doi au avut un schimb de replici după clasica Gent-Wevelgen, iar Van Aert a glumit după Turul Flandrei spunând că au vorbit în timpul cursei despre ce a scris presa cu privire la diferendul dintre ei : "Am vorbit mult în timpul cursei. am parcurs toate articolele din ziare de săptămâna aceasta."
După căzătura lui Alaphilippe, cei doi au colaborat foarte bine la trenă și nu le-au dat nicio șansă urmăritorilor să se apropie, astfel că au ajuns la sprint, așa cum fiecare dintre ei și-a dorit.
Rivalitatea dintre cei doi rutieri a început încă din vremea junioratului, când ambii se remarcau și luptau pentru victorii în curele de ciclocross. Acum, rivalitatea este dusă la un alt nivel, iar ambiția și valoarea celor doi ne vor aduce multe dispute fantastice, în special în cursele clasice, care sunt specialitatea fiecăruia.
Paris - Roubaix
Dylan Van Baarle a câștigat Paris - Roubaix 2022 | Olandezul, victoria carierei, după o cursă nebună
17/04/2022 LA 15:00
Paris - Roubaix
Paris-Roubaix | Momentul în care plutonul s-a rupt în două! Van Der Poel și Van Aert, prinși în urmă
17/04/2022 LA 12:47