După Israel Start-Up Nation și CCC, care ar putea să vină în Turul Sibiului cu Van Avermaet şi Trentin, două alte echipe importante au anunţat că vor fi la startul cursei din România. Alpecin-Fenix ne dă o mică speranţă că ar putea să îl aducă pe Mathieu van der Poel, dar cert e că o echipă de World Tour cu mari pretenţii, Bora va fi la start. Iar germanii au trimis chiar o listă preliminară, din care facă parte Pascal Ackermann, Patrick Konrad și Lennard Kamna.

Ackermann, unul dintre cei mai buni sprinteri din lume, în cărţi pentru Turul Sibiului

Până când CCC va confirma că Van Avermaet va fi sau nu la start, Ackermann e departe marea vedetă pentru ediţia din acest an.
Ciclism
Tragedie în lumea ciclismului! Davide Rebellin a decedat în urma unui accident teribil de circulație
ACUM 9 ORE
Germanul de 26 de ani vine după un 2019 fantastic, în care a obţinut zeci de podiumuri. Cele mai bune performanţe le-a realizat în Giro, unde a câştigat două etape, reuşind alte 4 clasări pe podium. Suficient ca la final să îşi adjudece tricoul ciclamino, destinat liderului în clasamentul pe puncte.
Ackermann va fi fără îndoială aproape imposibil de bătut în cele două etape care se anticipează că se vor termina la sprint, dar Bora va avea şi o variantă excelentă de general. Patrick Konrad e redutabil pe munte şi bun la contratimp, reuşind chiar un loc 7 la finalul Giro 2018. El are un top 10 la general şi în Paris Nisa, trei în Turul Ţării Bascilor. Cea mai bună performanţă în cursele pe etape a fost un podium în Turul Elveţiei 2019, când doar Egan Bernal şi Rohan Dennis l-au devansat.

Turul Sibiului, între 23 şi 26 iulie 2020

Inițial, Turul Sibiului urma să se desfășoare în perioada 2 – 5 iulie, devenind astfel prima competiție din calendarul UCI organizată după pauza forțată provocată de pandemie. Totuşi, aşa cum au anunţat organizatorii, datele s-au schimbat.
"Analizând situaţia existentă dar şi tinând cont de faptul că la începutul lunii iulie, restricțiile de călătorie din majoritatea țărilor de pe continent ar putea încă afecta startul Turului Ciclist al Sibiului, la fel ca și prevederile de carantină, ne-am consultat asupra noii date cu echipele care și-au anunțat participarea și am ajuns la concluzia că a doua parte a lunii iulie ar fi mai potrivită pentru desfasurarea competiţiei", au anunţat organizatorii, care au confirmat şi prezenţa la start a austriacului Riccardo Zoidl, care în acest sezon a făcut un pas în spate, alegând să evolueze pentru Team Felbermayr - Simplon Wels.
"Zoidl este rutierul care a câştigat în 2011 prima etapă cu finish la Balea Lac din Turul Sibiului. Îl vom revedea la Sibiu în 2020, unde va avea o concurenţă serioasă în vederea realizării "dublei". Până acum nu a reuşit nimeni o asemenea performanţă", au mai notat organizatorii.

Turul Sibiului 2020 - parcurs

Ediţia din 2020 a Turului Sibiului oferă oportunităţi atât pentru sprinteri, cât şi pentru oamenii de general.
Competiţia va începe, aşa cum o face în mod tradiţional, cu un prolog tehnic în Centrul Vechi al Sibiului, pentru ca prima rundă de şosea să fie una care se va termina, cel mai probabil, la sprint.
Etapa a treia va zgudui clasamentul general, fiind o rundă destinată căţărătorilor, cu final la Bâlea Lac. În runda a a 4-a, organizatorii au pregătit o surpriză: un contratimp în căţărare, până la Păltiniş, în lungime de 12 kilometri.
https://i.eurosport.com/2020/05/24/2823093.png
Turul Sibiului se va încheia cu o a doua etapă destinată sprinterilor, finalul celei de-a cincea runde urmând a avea loc în Piaţa Mare.
Turul Sibiului s-a transformat în ultimul deceniu într-o cursă importantă din calendarul UCI, nume mari reuşind să îşi treacă numele pe lista învingătorilor. Printre cei care au reuşit să se impună în ţara noastră se numără Ivan Sosa, care între timp a ajuns la Ineos şi e o mare promisiune pentru viitor, dar mai ales Egan Bernal, câştigătorul Turului Franţei 2019.

Învingătorii din Turul Sibiului

  • 2011 - Alessio Marchetti (Centro Revisioni Cerone)
  • 2012 - Victor de la Parte (SP Tableware)
  • 2013 - Davide Rebellin (CCC Polsat - Polkowice)
  • 2014 - Radoslav Rogina (Adria Mobil)
  • 2015 - Mauro Finetto (Southeast)
  • 2016 - Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice)
  • 2017 - Egan Bernal (Androni - Sidermec - Bottecchia)
  • 2018 - Ivan Sosa (Androni Giocattoli - Sidermec)
  • 2019 - Kevin Rivera (Androni Giocattoli - Sidermec)
Ciclism
Jasper Philipsen, victorie în Saitama Criterium. Valverde și Nibali s-au retras
06/11/2022 LA 12:49
Ciclism
Sonny Colbrelli și-a anunțat retragerea din ciclism: "Trebuie să renunț la visul meu de o viață"
30/10/2022 LA 11:30