În iunie 2019, înainte de contratimpul din etapa a patra din Criteriul Dauphine, Froome a mers să facă recunoașterea clasică. Pe o coborâre, a căzut teribil, iar rezultatele au pus în primă fază în discuție dacă britanicul se va mai putea urca vreodată pe bicicletă: fractură de femur, dar și mici fracturi de șold, la cot și la stern.
Operațiile au decurs însă bine și, după peste trei săptămâni de spitalizare, Froome a început procesul de recuperare, doctorii promițându-i că se va recupera total, chiar dacă durata indisponibilității sale va fi una mare, de aproximativ un an.
Froome s-a descurcat admirabil în perioada de recuperare, astfel că în octombrie el a fost prezent la Criteriul Saitama, unde explica pentru Eurosport că face pași mici în tentativa de a reveni la nivelul optim și dezvăluia totodată că ia în calcul o nouă operație.
Mémorial Frank Vandenbroucke
Evenepoel, gest superb în prima cursă la care a purtat pe umeri tricoul de campion mondial
ACUM 14 ORE
În ianuarie, a întâmpinat niște probleme, dar a revenit în sfârșit într-o cursă pe etape în turul UAE, întrerupt din cauza coronavirus.
Între timp, lucrurile s-au îndreptat în direcția dorită din punct de vedere al recuperării. În acest moment, cel mai titrat om de general din plutonul profesionist se simte în formă și spune că se poate antrena aproape norma. În aceste condiții, el devine unul dintre marii favoriți la tricoul galben în Turul Franței, mai ales dacă marea competiție va fi amânată. Cum nici ceilalți rutieri nu au posibilitatea să se rodeze în curse pe etape, Froome va trece peste marele handicap anticipat de specialiști: lipsa kilometrilor de cursă în picioare.
"Aș îndrăzni să afirm că recuperarea e cam completă. Mai fac încă niște exerciți de mobilitate și de recuperare a forței musculare, dar accidentarea e istorie. Am început să mă antrenez la intensitate normală", a spus Froome, citat de eurosport.co.uk, pentru ca apoi să vorbească despre perioada petrecută în izolare din cauza COVID-19: "Sunt foarte aglomerat în această perioadă. E adevărat, mă bucur de timpul petrecut cu copiii, dar mă antrenez cât de mult pot. Atât pe turbo trainer, cât și în sala de forță. E greu din punct de vedere mental pentru toți să faci față unei astfel de perioade, dar sunt sigur că vom trece cu bine peste ea".

Bernal sau Froome: Pe cine mizează Ineos în Turul Franței?

Deși Froome a spus răspicat că va reveni în 2020 cu un singur obiectiv, câștigarea Turului Franței, se naște o întrebare: îl va susține Ineos fără rezerve, deși la start se va afla mai mult ca sigur și Egan Bernal, câștigătorul de anul trecut?
Fosta Sky a câștigat 7 din ultimele 8 Tururi ale Franței, astfel că an de an marele pariu e reprezentat de Marea Buclă, evident. La nivel teoretic, Ineos ar prefera ca un britanic să câștige competiția, însă directorii sportivi se vor raporta la realitatea momentului. Așa s-a întâmplat și anul trecut, când Geraint Thomas venea să își apere titlul cucerit în 2018, dar coechipierul său, Bernal, s-a dovedit mult mai puternic în munți.
Cu Froome e o discuție mai amplă, având în vedere backgroundul său, însă Ineos va merge cu siguranță la două capete, cu doi co-lideri. Multe vor depinde și de modul în care va evolua starea de sănătate a lui Froome, dar e clar că britanicii iau în calcul mai multe scenarii. Geraint Thomas a spus deja că va fi la startul Turului Franței, iar Bernal, care avea inițial ca principal obiectiv Giro, și-a reconsiderat deja opțiunile. "G" va fi un locotenent de lux pentru Froome și Bernal, echipa urmând să încerce o clasare cât mai bună cu amândoi și urmând a decide cine e rutierul protejat abia în ultima săptămână de cursă.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Mémorial Frank Vandenbroucke
Christophe Laporte a câștigat clasica Binche - Chimay - Binche! Francezul, a 4-a victorie în 2022
ACUM 14 ORE
Coppa Bernocchi
Davide Ballerini s-a impus la sprint în Coppa Bernocchi! Italianul, abia la a 2-a victorie din 2022
IERI LA 13:46