Teribilul accident a fost surprins din toate unghiurile de oamenii prezenți la cursă:
Weltmeisterschaften
Rezumatul cursei de șosea de la Mondiale. Remco Evenepoel a dat recital
25/09/2022 LA 09:53

Jakobsen a suferit o accidentare teribilă în Turul Poloniei. Ciclistul se află în comă indusă

În sprintul masiv al primei etape din Turul Poloniei, Dylan Groenewegen l-a închis pe Fabio Jakobsen într-o manieră nesportivă. Cei doi au rulat roată la roată câțiva zeci de metri, apoi rutierul lui Jumbo Visma a "pus" umărul mult peste limita regulamentului.
Jakobsen a fost trimis în grilajele de protecție, suferind răni severe, în timp ce olandezul a câștigat cursa. Groenewegen, dezechilibrat, a căzut și el după ce a trecut linia de sosire, angrenând și alți rutieri în căzătură.

Lefevere cere ca Groenewegen să fie suspendat pe viață, după ce l-a împins pe Jakobsen

Gestul iresponsabil al lui Groenewegen nu a trecut neobservat, comisarii de cursă decizând să îl descalifice și să îi acorde victoria lui Jakobsen. Potrivit Gazzetta Dello Sport, Jakobsen ar fi primit calmante pentru mușchi, apoi a fost intubat și pus în comă indusă pentru a supraviețui.
Liderul echipei lui spune că îl va denunța pe Groenewegen ca acesta să fie interzis pe viață:
"Este o crimă! Mă voi duce în instanță. Astfel de gesturi trebuie să stea în afara ciclismului.", a urlat Patrick Lefevere, managerul general Quick-Step.
În afară de Jakobsen, alți 5 cicliști au suferit accidentări: Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), Marc Sarreau (Groupama-FDJ), Jasper Philipsen (UAE Team Emirates), Damien Touze (Cofidis) și Eduard Prades (Movistar). Sarreau și Touze au fost duși la spital pentru mai multe investigații. Potrivit celor de la UAE Team Emirates, Philipsen a suferit câteva contuzii.
Ciclism
Remco Evenepoel, campion mondial în cursa de șosea de la Wollongong. Aur după o cursă uriașă
25/09/2022 LA 07:19
Weltmeisterschaften
Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale
25/09/2022 LA 06:10