Ciclism

Vinokourov: "Dacă nu vor fi curse în 2020, Astana o să dispară"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Vinokourov

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
12/05/2020 la 12:02

Alexander Vinokourov, managerul general de la Astana, a recunoscut că formației sale îi va fi aproape imposibil să continue și din 2021 la nivel de World Tour, dacă sezonul actual nu se va relua.

UCI a făcut un nou calendar pentru 2020, însă în acest moment nu putem ști cu certitudine că acesta va fi respectat, în condițiile în care nu există date clare despre evoluția coronavirus în următoarele luni, ci doar estimări.

Astana e una dintre echipele cele mai afectate de COVID-19. Oficialii au tăiat salariile cu 30% deja, din martie, iar în acest moment se pune problema supraviețuirii echipei.

Ciclism

"Trișor nenorocit!". Momentul în care Lance Armstrong a simţit furia oamenilor, chiar în faţa casei

ACUM 15 ORE

"În Kazakhstan lucrurile sunt foarte dificile. Prețul petrolului a scăzut, nu mai există lichidități. Echipa e în pericol dacă nu se va relua sezonul. Cred că și celelalte echipe sunt în situații foarte grele, pentru că sponsorii necesită vizibilitate. Cred că, dacă nu vor fi curse în 2020, echipa noastră o să dispară", a spus Vinokourov, pentru Cyclism'Actu.

Vinokourov este de departe cel mai cunoscut ciclist din istoria Kazakhstanului. Câștigător al Vuelta, în 2006, el a venit pe locul 3 la general în Tour de France, în 2003. Câștigător al medaliei de Aur la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), în cursa de șosea, fostul rutier de la Astana are în palmares și două victorii într-o clasică "monument": Liege-Bastogne-Liege (2005 și 2010).

După retragerea din ciclism, la finalul lui 2012, a devenit membru în stafful Astanei, iar în prezent este managerul general al echipei.

Lappartient: "4-5 echipe au probleme mari"

Lipsa curselor a creat o criză fără precedent în istoria recentă a ciclismului. Președintele UCI, David Lappartient, a recunoscut pentru Velonews că mai multe formații se confruntă cu mari probleme financiare, dar speră că, restartul sezonului - programat pentru 1 august - va limita daunele create.

"Știm că 4-5 echipe au mai multe probleme decât celelalte. Sperăm că vor ajunge cu toate cu bine la finalul sezonului", a spus Lappartient.

CCC Team, Mitchelton-Scott, Bahrain-McLaren, Astana și EF Pro Cycling sunt cele mai afectate echipe din punct de vedere financiar.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Ciclism

Turul Sibiului, foarte aproape să aducă două nume uriaşe la start, în 2020. Anunţul organizatorilor

IERI LA 11:29
Ciclism

Lance Armstong: "Am minţit de 10.000 de ori. Mi-am falsificat şi certificatul de naştere"

23/05/2020 LA 12:22
Subiecte asemănătoare
Ciclism
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Ciclism

"Trișor nenorocit!". Momentul în care Lance Armstrong a simţit furia oamenilor, chiar în faţa casei

ACUM 15 ORE

Ultimele videoclipuri

Ciclism

Clasica de vineri, ediția a 5-a

00:42:36

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe