Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aubisque şi Tourmalet, "şterse" din Vuelta, din cauza măsurilor anti-COVID. Noul profil al etapei 6

Cristian Mihală

Actualizat 23/10/2020 la 10:58 GMT+3

Etapa a 6-a din Vuelta nu va mai bifa legendarele căţărări Aubisque-Tourmalet, din cauza restricţiilor privind COVID-19, în Franţa. Organizatorii Turului Spaniei au redesenat de urgenţă runda de duminică, aceasta urmând a se încheia pe Aramon Formigal.

Una imagen de la octava etapa del Tour de Francia con la subida al Tourmalet

Credit imagine: EFE

După ce organizatorii Giro au fost forţaţi să regândească traseul de sâmbătă, Colle dell'Agnello şi Col d'Izoard fiind înlocuite cu trei treceri peste Sestriere, ca urmare a măsurilor luate de guvernul francez, şi diriguitorii Vuelta au fost obligaţi să schimbe traseul Turului Spaniei în etapa de duminică, din aceleaşi cauze.
Plutonul ar fi trebuit să treacă peste Col du Tourmalet şi Col d'Aubisque în ceea ce era privită de mulţi drept "etapa regină" din Turul Spaniei.
"Din păcate, runda de duminică, cu final pe Tourmalet, nu se va putea ţine. Restricţiile impuse de Franţa pentru a preîntâmpina răspândirea coronavirusului ne împiedică să trecem pe teritoriul lor", a confirmat Javier Guillen, directorul cursei.

Noul traseu al etapei a 6-a din Vuelta, mult mai uşor

Runda iniţială propunea trei căţărări mari, pe parcursul unei etape care măsura 136 de kilometri. Finalul avea loc pe una dintre cele mai emblematice căţărări din Franţa, Tourmalet, la 2100 metri altitudine. Noua rută, "desenată" în grabă de organizatori va avea startul în Biescas, va măsura 146 de kilometri şi va avea tot trei căţărări, dar acestea sunt mult mai uşoare decât ce era programat iniţial.
Finalul de pe Aramon Formigal e locul în care în 2016 Nairo Quintana şi Alberto Contador şi-au unit forţele pentru a-i da lovitura decisivă lui Chris Froome, cu un atac orchestrat de foarte departe. Acea rundă a rămas în istorie, columbianul reuşind în cele din urmă să cucerească tricoul roşu, în detrimentul lui Froome (cu Chaves pe ultima treaptă a podiumului, la Madrid).
Etapa de duminică va fi o replică destul de fidelă a acelei runde, însă trebuie menţionat că în urmă cu 4 ani ea venea în ultima săptămână a Turului Spaniei. Acum, rutierii fiind mult mai odihniţi, probabil nu se vor crea nişte ecarturi uriaşe între favoriţi.
etapa 6
Noul profil al etapei a 6-a din Vuelta. Se ajunge la 1790 de metri, iar diferenţa de nivel este de peste 3000 de metri.
După trei runde din Turul Spaniei, Primoz Roglic (Jumbo Visma) este tricoul roşu, urmat de Dan Martin şi Richard Carapaz. Azi, în Vuelta vom avea o etapă destinată sprinterilor, dar de sâmbătă revenim în munţi (o etapă de munte mediu, cu trei căţărări în a doua parte a etapei, dar cu ultimii kilometri în coborâre, înainte de o scurtă urcare către Sabinanigo).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo