Fără îndoială, 2020 e anul lui Sam Bennett când vine vorba de sprint. A câștigat două etape în Turul Franței și nu i-a dat nicio șansă lui Sagan pentru un nou tricou verde și a demonstrat și în Turul Spaniei că nu are rival când e vorba de finaluri rapide.

Ieri, irlandezul a câștigat cu o bicicletă avans față de Ackermann și s-a bucurat pentru al 50-lea succes al carierei, însă sărbătoarea a durat puțin. Pentru că oficialii din Turul Spaniei au analizat sprintul de final și au dat un verdict crunt pentru Bennett: acesta a fost declasat, învingător fiind dat, la "masa verde" germanul de la Bora, care nu avea vreo victorie de etapă în Vuelta.

Ciclism
Fabio Jakobsen, din nou pe bicicletă, dar medicul echipei e rezervat privind data revenirii la curse
27/11/2020 LA 11:22

Bennett, declasat din Vuelta. Lefevere susține că nu a greșit cu nimic

Comisarii au fost extrem de duri, în contextul în care chiar echipa lui Bennett, Deceuninck-QuickStep, a suferit o pierdere grea: Fabio Jakobsen a fost la un pas de o tragedie, după ce a fost aruncat peste parapet în Turul Poloniei, de Groenewegen.

Lucrurile nu pot fi comparate, crede șeful belgienilor, Patrick Lefevere, care a criticat în termeni duri decizia organizatorilor.

"Ce mizerie! Era în trenulețul nostru, iar rutierul de la Trek a încercat să îl scoată din acea poziție. Dar știm deja de mult timp de incompetența celor care analizează. Siguranță înainte de toate...Un trenuleț trebuie respectat, iar Sammy nu a făcut altceva decât să își apere poziția și trasa", a scris Lefevere pe Twitter.

Răspunsul lui Trek nu a întârziat să apară. Luca Guercilena, numărul unu de la formația americană susținând că atitudinea lui Bennett nu a fost una întâmplătoare, existând clar rea-voință. Puteam asista la o căzătură gravă, judecând după viteză, iar consecințele ar fi fost cu siguranță unele nedorite.

"Îți răspund pentru că ai vorbit despre un rutier al lui Trek. Bennett a încercat de două ori să îl împingă pe Liepins. Nici măcar nu era nevoie de vreo analiză, imaginile de la TV sunt clare", i-a răspins Guercilena lui Lefevere.

Ciclism
Quick Step continuă acțiunea în justiție contra lui Gronewegen! Starea lui Jokobsen e tot mai bună
13/11/2020 LA 15:37
Ciclism
Reacția lui Dylan Groenewegen, după suspendarea primită pentru accidentul provocat în Turul Poloniei
11/11/2020 LA 12:36