Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vuelta 2020, o a doua săptămână de poveste! Ne așteaptă etape epice, în munți

Cristian Mihală

Actualizat 27/10/2020 la 10:16 GMT+2

Vuelta 2020 e unul dintre cele mai muntoase mari tururi din istoria recentă, iar săptămâna a doua, care începe azi va aduce cățărări teribile, care vor testa picioarele oamenilor de general.

Richard Carapaz et Primoz Roglic sur la Vuelta

Credit imagine: Getty Images

Etapa a 6-a din Turul Spaniei a fost una extrem de spectaculoasă. Duminică trebuia să se fi ajuns pe legendarele căţărări Aubisque și Tourmalet, dar, din cauza restricțiilor anti-COVID din Franța, organizatorii Turului Spaniei au redesenat de urgenţă runda de duminică, aceasta terminându-se, în cele din urmă, pe Aramon Formigal. 14,1 kilometri cu doar 4,8% păreau să nu fie suficienți pentru diferențe, dar etapa de acum două zile a arătat că spectacolul e creat în primul rând de cicliști, nu de profilul traseului. Ploaia şi frigul au oferit un final de etapă palpitant, cu atacuri peste atacuri și schimbări în clasamentul general, unde Roglic a coborât până pe locul 4.
A doua săptămână de competiții se anunță și mai spectaculoasă, cățărările dure și disponibilitatea ofensivă a rutierilor prezenți în ultimul mare tur al anului fiind garanția "artificiilor".
Vom avea 4 etape de munte, 3 dintre ele cu finish în cățărare. Sâmbătă și duminică vom avea parte de poate cele mai dure runde de la ediția din acest an. În prima zi de weekend organizatorii au pregătit 5 cățărări, 4 dintre ele fiind de categoria întâi. Finalul e pe Alto de la Farrapona, la peste 1700 de metri înălțime.
Deși runda a 11-a e una teribilă, ea va fi doar "antreul" pentru ce urmează duminică, când cicliștii vor ajunge pe L'Angliru. Această cățărare legendară e considerată una dintre cele mai grele din lume. Măsoară 12,4 kilometri și are o pantă medie de 9,9%, dar în unele locuri panta depășește 20% (23,5% e panta maximă, mai mult decât pe "zidul" Mur de Huy). Venită la finalul a două săptămâni foarte grele, Alto del Angliru va crea fără doar și poate diferențe mari între favoriți. Poate că nu e locul unde se va câștiga Vuelta, dar cu siguranță aici se poate pierde. Dacă unul dintre oamenii de general are o zi proastă, poate pierde minute în raport cu rivalii.

Etapele care vor conta în clasamentul general în a doua săptămână din Vuelta

Etapa 7

Vuelta etapa 7
Etapa 8
Vuelta etapa 8
Etapa 11
Vuelta etapa 11
Etapa 12
Vuelta etapa 12
Etapa de azi din Vuelta poate fi urmărită pe Eurosport 1 și Eurosport player, de la 15:40.
E o rundă fără vreun kilometru plat, astfel că va fi extrem de solicitantă, chiar dacă nu se încheie în cățărare. Se trece de două ori peste Puerto de Orduna (7,8 km la 7,7%, cu multe secțiuni dure). Evadarea e favorită, însă cu siguranță că în pluton lucrurile nu vor fi calme între favoriți. Am văzut ce s-a întâmplat duminică în momentul în care s-a simțit "miros de sânge", astfel că azi e firesc să ne așteptăm din nou la atacuri.
Foarte interesant va fi nivelul lui Roglic după ziua de pauză. Duminică, atât el, cât și Jumbo Visma au părut că sunt în pierdere de turație, astfel că ziua de azi va arăta dacă a fost doar o întâmplare, consecință a unei zile mai slabe și a vremii, sau olandezii au reale probleme.
Clasamentul general după prima săptămână din Vuelta 2020
clasament general vuelta
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo