Vuelta se reia marți după o zi de pauză în care rutierii și-au încărcat bateriile pentru încă două săptămâni de întrecere în Spania. Turul pare mai deschis ca niciodată după ce Team Sky nu a reușit să-și mai impună ritmul, în lipsa unui lider adevărat în rândul cicliștilor echipei.
Simon Yates se găsește din nou în postura de a conduce un Mare Tur, britanicul având un avans de numai o secundă în fața celui de-al doilea clasat, Alejandro Valverde. Spaniolul a arătat o formă de invidiat în primele nouă etape ale competiției, reușind să câștige două etape, la fel ca și Benjamin King, americanul care s-a impus înaintea zilei de pauză pe La Covatilla.
Yates a deținut inițiativa și în Giro d’Italia, primul Mare Tur al anului, înainte de a capitula spectaculos în ultimele zile ale întrecerii. De data aceasta, britanicul – liderul echipei Mitchelton-Scott – are experiența în spatele său și acest lucru l-ar putea ajuta în lupta finală pentru titlu. Movistar Team se află la rândul ei într-o poziție interesantă, urmându-l cu doi rutieri pe Yates în clasamentul general. Nairo Quintana se află al treilea, la numai 14 secunde de liderul britanic.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
De altfel, întregul clasament pare unul foarte deschis, cu nu mai puțin de 10 rutieri încadrați de mai puțin de un minut în vârf. În acest top 10 se regăsesc și rutieri precum Miguel Angel Lopez (al 7-lea, la 27 de secunde) sau Rigoberto Uran (al 8-lea, la 32 de secunde), dar și cei doi cicliști de la LottoNL-Jumbo, Steven Kruijswijk și George Bennett (pe locurile 9-10, la 43, respectiv 48 de secunde). În fața acestora se regăsesc Emanuel Buchmann de la Bora-Hansgrohe, Ion Izagirre de la Bahrain-Merida, dar și Tony Gallopin de la AG2R La Mondiale.
După ce a condus cursa în prima săptămână, Michal Kwiatkowski se află la peste 2 minute de lider pe locul al 15-lea, iar cel mai bine clasat rutier Sky este David De La Cruz, la 1 minut și 26 de secunde. Fabio Aru de la UAE Team Emirates, Wilco Kelderman de la Team Sunweb și Thibaut Pinot de la Groupama-FDJ, alți lideri de echipă de avut în seamă, se află în imediata urmărire a primilor 10 clasați. Între timp, alții precum Vincenzo Nibali, Daniel Martin sau Ilnur Zakarin au pierdut timp suficient pentru a-și lua rămas bun de la șansele de câștigare a turului.
Valverde conduce clasamentul pe puncte în fața lui Peter Sagan (81-63 puncte în favoarea spaniolului), în timp ce Luis Angel Mate Madrones conduce clasamentul cățărătorilor cu un avans semnificativ. Totul se poate schimba însă în ultimele două săptămâni ale unui tur care este cu adevărat imprevizibil.
Etapele 10-15 au loc de marți până duminică și sunt transmise de Eurosport 1 și Eurosport 1 HD, înaintea celei de-a doua zi de pauză a Turului Spaniei, pe 10 septembrie.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02