Au trecut 15 din cele 21 de etape din La Vuelta, iar după trei etape consecutive cu finaluri în cățărare, favoriții își ocupă primele locuri din clasamentul general înaintea luptei pentru victorie.
Simon Yates conduce clasamentul după ce a câștigat etapa de sâmbătă încheiată pe Les Praeres. Britanicul de la Mitchelton-Scott este unul dintre candidații la victoria finală, arătând o formă sportivă foarte bună în cele trei etape de foc din weekend. El s-a mai aflat în situația de a conduce un Mare Tur în ultima săptămână și în Turul Italiei din acest an, unde a capitulat spectaculos în etapa a 19-a. Yates a reușit să-și mărească puțin avansul din clasamentul general și duminică, acesta fiind acum de 26 de secunde în fața urmăritorului său, Alejandro Valverde.
Veteranul spaniol este unul dintre cei care a impresionat în acest tur și totodată unul dintre cei doi adversari ai lui Yates ce provin de la echipa Movistar. Nairo Quintana, celălalt rutier de la formația spaniolă, se află al treilea, la 33 de secunde în urma liderului. Nu în ultimul rând, un alt candidat la victoria finală este Miguel Angel Lopez de la Astana. Columbianul se află la 43 de secunde în urmă, iar cele trei etape montane tocmai încheiate indică faptul că lupta finală se va da între acești patru rutieri.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Steven Kruijswijk de la LottoNL-Jumbo ocupă locul 5 la aproape un minute și jumătate în urmă, în timp ce Enric Mas de la Quick-Step Floors se află al 6-lea în clasamentul general, la aproape două minute față de Yates. Thibaut Pinot, Rigoberto Uran, Ion Izagirre și Emanuel Buchmann completează top 10-le, cu oarecare șanse la victoria finală.
Luis Angel Mate deține în continuare tricoul rezervat celui mai bun cățărător cu 64 de puncte acumulate, el fiind urmat îndeaproape de trio-ul Thomas De Gendt (57p), Benjamin King (56p) și Bauke Mollema (50p). Clasamentul pe puncte este condus de Valverde cu 115 puncte, el fiind urmat de Peter Sagan (83p) și Lopez (71p).
După ziua de pauză de luni – ultima a turului – competiția se reia cu o etapă foarte importantă marți – un contratimp individual relativ plat în lungime de 32,7 kilometri. Ziua de miercuri oferă o nouă șansă pentru o luptă pentru clasamentul general grație cățărării de final de la Balcón de Bizkaia, iar joi oferă sprinterilor o ocazie de a-și disputa o nouă victorie de etapă, iar rutierilor de general șansa de a-și trage răsuflarea înaintea etapelor decisive de vineri și sâmbătă, din Andorra.
Turul se încheie duminică la Madrid într-o etapă ce tradițional va fi una fără implicații în clasamentul general.
Clasamentul general:
1. Simon Yates - 64h 13min 33s; 2. Alejandro Valverde +0:26; 3. Nairo Quintana +0:33; 4. Miguel Angel lopez +0:43; 5. Steven Kruijswijk +1:29; 6. Enric Mas +1:55; 7. Thibaut Pinot +2:10; 8. Rigoberto Uran +2:27; 9. Ion Izagirre +3:03; 10. Emanuel Buchmann +3:15.
***
Eurosport 1 și Eurosport 1 HD transmit toate etapele rămase din La Vuelta, cu excepția etapei a 20-a, de sâmbătă, care va fi transmisă numai pe Eurosport 1 HD.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02