Van Aert, 27 ani, care a arătat o formă bună în Paris-Roubaix, deşi a avut probleme mecanice pe un tronson de pavate, a decis să concureze şi în al patrulea ''monument'' al anului: ''Duminică voi fi în Liege-Bastogne-Liege. Eu şi echipa am decis în baza a ceea ce a fost la Roubaix. Am demonstrat că sunt în formă bună, vreau să fac o recuperare bună şi să fiu la o altă mare clasică din această primăvară''.
Belgianul are în palmares o singură victorie din seria ''monumentelor'', clasica Milano-Sanremo din 2020.
În Liege-Bastogne-Liege, van Aert va avea de luptat într-o companie selectă, din care se remarcă slovenul Tadej Pogacar, francezul Julian Alaphilippe, belgianul Remco Evenepoel, spaniolul Alejandro Valverde, de patru ori învingător în acest ''monument''.
Ciclism
Cât ghinion! Biniam Girmay s-a retras din Giro, după ce dopul de la șampanie i-a sărit în ochi
ACUM O ORĂ
Ultimele două ediţii ale acestei clasice au fost câştigate de sloveni: Primoz Roglic în 2020, respectiv Tadej Pogacar în 2021.

Alaphilippe, repetiție pentru Liege-Bastogne-Liege în "Săgeata Valonă"

Julian Alaphilippe, campionul en titre, va face echipă alături de rutierul belgian Remco Evenepoel pentru echipa Quick Step, miercuri, cu ocazia cursei Săgeata Valonă, informează cotidianul L'Equipe.
Quick-Step, care a anunţat, luni, componenţa echipei sale, va avea în Evenepoel un locotenent de lux. Belgianul va disputa pentru prima oară această cursă.
Alaphilippe, dublu campion mondial, este neînvins din 2018 în Săgeata Valonă, pe care a mai câştigat-o în 2019 şi 2021, dar pe care nu a disputat-o în 2020, la câteva zile după primul său titlu de campion mondial pe şosea. În 2015 şi 2016, el s-a clasat al doilea, de fiecare dată după spaniolul Alejandro Valverde.
În afara lui Evenepoel, care l-a ajutat să câştige o etapă la recentul Tur al Ţării Bascilor, Alaphilippe îi va mai avea alături pe belgienii Mauri Vansevenant, Ilan van Wilder şi Louis Vervaeke.
Dacă va câştiga a patra oară Săgeata Valonă, Alaphilippe se va apropia de palmaresul lui Valverde, cvintuplu câştigător al cursei între 2006 şi 2017.
Sursa: Agerpres
Turul Italiei
Incredibil: Girmay s-a lovit cu dopul de șampanie în ochi și a fost dus la spital. Giro, în pericol
ACUM 6 ORE
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 10-a în Turul Italiei, încheiată cu succesul unui rutier din Eritreea
ACUM 16 ORE