Wout Van Aert a fost omul de la care toată Belgia aștepta titlul mondial pe șosea. Traseul din Flandra îl avantaja pe rutierul de 27 de ani, iar toată echipa Belgiei a tras pentru el în cursa de acum o săptămână. Din păcate pentru belgieni, Van Aert nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și nu a putut răspunde atacului furibund dat de Julian Alaphilippe, care a câștigat pentru a 2-a oară consecutiv tricoul curcubeu.
Dezamăgirea a fost mare în tabăra Belgiei, iar declarațiile lui Remco Evenepoel de după cursă au fost o dovadă clară în acest sens. Rutierul de la Deceuninck s-a dedicat total cauzei lui Van Aert, dar a spus ulterior că s-a simțit în formă și ar fi putut câștiga el titlul mondial dacă i s-ar fi acordat libertate și nu și-ar fi consumat energia ajutându-și coechipierul.
Remco s-a aflat într-un grup fruntaș în prima parte a cursei, iar după regrupare a dus trenă kilometri buni pentru a-l ajuta pe Van Aert să scape de o serie de rivali, ceea ce l-a stors de energie.
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44
Citește și:

Wout Van Aert: "Comentariile lui Remco m-au supărat"

La câteva zile distanță de la declarațiile lui Evenepoel, Van Aert i-a răspuns conaționalului său, reproșându-i că doar a pus gaz pe foc prin vorbele sale și acuzându-l chiar că nu a respectat întru totul tactica echipei.
"Mă așteptam să fie critici pentru că nu am câștigat. Dar cred că nu este înțelept ca cineva din echipă să pună gaz pe foc. Comentariile lui Remco m-au supărat. El a spus mai multe în fața presei decât a spus de față cu toată echipa. El a fost de acord cu tactica și cu selecția, chiar a spus în repetate rânduri că abia așteaptă acea cursă, iar apoi s-a întors la 180 de grade prin ceea ce a declarat (n.r. că a avut picioare pentru a câștiga).
Tactica noastră a fost alta. Remco și Jasper Stuyven ar fi trebuit să fie alături de mine pe final. El a ales să se implice în primul atac, în timp ce tactica noastră era să rulăm defensiv. Asta mă deranjează. Nu l-am putut chema înapoi pentru că nu existau căști și fanii făceau o gălăgie atât de mare încât era imposibil să fii auzit chiar de cineva care era la câțiva metri de tine.", a spus Van Aert, citat de cyclingnews.com.
Wout Van Aert are șansa să se revanșeze pentru eșecul de la mondiale în Paris-Roubaix, unde este de asemenea printre marii favoriți. Totuși, belgianul nu s-a descurcat tocmai bine la primele două participări în clasica franceză, terminând pe locurile 13, respectiv 22.
Paris-Roubaix va fi duminică, 3 octombrie, iar cursa va fi transmisă integral și în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Turul Spaniei
Remco Evenepoel, victorie superbă în etapa a 18-a din Vuelta! Belgianul, lider autoritar la general
08/09/2022 LA 15:18
Turul Spaniei
Rigoberto Uran, victorie din evadare în etapa a 17-a din Vuelta! Evenepoel rămâne lider la general
07/09/2022 LA 15:12