Wout Van Aert a fost marele favorit la Campionatele Mondiale, dar Julian Alaphilippe s-a impus la Imola după un atac dat pe ultimii kilometri. Francezul a plecat dintr-un grup restrâns din care făceau parte și Van Aert și Primoz Roglic, mergând de unul singur până la finish, profitând și de faptul că în spatele său rutierii s-au cam invitat la trenă unii pe alții.
Dacă s-ar fi ajuns la sprint, Van Aert ar fi fost marele favorit, dar Alaphilippe nu a mai putut fi ajuns. Belgienii s-au simțit oarecum trădați de indolența lui Primoz Roglic, care în opinia acestora ar fi trebuit să ducă trenă pentru colegul său de echipă, mai ales că acesta a tras din greu pentru sloven în Turul Franței.
Acest lucru nu s-a întâmplat, dar Van Aert este convins că Roglic nu a putut să facă mai mult, el fiind sleit de puteri pe final, după o cursă atât de lungă.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
"Cred că este păcat că există atât de multă agitație în jurul său. Primoz chiar a făcut tot posibilul. Am văzut asta și eu și, prin urmare, pot judeca cel mai bine. După șapte ore de cursă nu este întotdeauna o chestiune de dorință, ci și de putere. Cred cu siguranță că Primoz a vrut să câștig, dar a fost la fel de epuizat ca și restul grupului.", a declarat Van Aert pentru presa din Belgia după întoarcerea din Italia.
Chiar dacă la Campionatele Mondiale rutierii reprezintă națiunile din care fac parte, alianțele între colegii de la echipe nu sunt deloc străine. De altfel, Roglic a declarat după cursă că și-ar fi dorit ca Van Aert să devină campion mondial, dar că pur și simplu nu a mai avut forță în picioare pe final pentru a-i da acestuia o mână de ajutor.
"Aș fi preferat ca Wout să devină campion mondial, dar eram la limita mea, nici nu mai puteam sprinta. Alți patru rutieri erau cu toții mai puternici decât mine. Am dat tot ce aveam.", a declarat Roglic pentru televiziunea belgiană Flanders VTM.
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55