După un contratimp pe echipe câștigat sâmbătă de BMC, duminică rutierii au petrecut o a doua zi în Franța în acest debut de Tur al Spaniei. La capătul a peste 203 kilometri parcurși într-o viteză impresionantă, Lampaert s-a desprins de rămășițele unui pluton fragmentat și a câștigat etapa în fața coechipierului său, Matteo Trentin.
Plutonul a stat împreună pe aproape tot parcursul zilei. Evadările au întârziat să se formeze iar ritmul agresiv de cursă a făcut ca abia în ultimii 10 kilometri să aibă loc mișcări importante în cursă. Echipa Quick-Step a gestionat condițiile cel mai bine, trecând în frunte și impunând un ritm greu de egalat de restul rutierilor.
Cu un kilometru rămas din cursă și pe fondul fragmentării tot mai intense a grupului din frunte, Lampaert a atacat și nu a mai fost prins. Campionul național al Belgiei la contratimp a reușit să-și adjudece prima victorie într-un Mare Tur și a preluat și tricoul roșu al liderului clasamentului general. Trentin îl urmează și în acest clasament.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Italianul a cules secundele de bonificație și punctele oferite la sprintul intermediar al zilei, trecând în fața lui Marco Haller și Daniel Oss pe la kilometrul 174.7. Etapa a adus și două abandonuri în urma mai multor căzături ce au avut loc în sudul Franței. Anass Ait El Abdia a ieșit din cursă după ce a părut să fie lovit cel mai tău în urma unui incident în care au fost implicați și Javier Moreno și Marc Fournier. Moreno a abandonat la rândul său câțiva kilometri după ce s-a urcat înapoi în șa.
Vincenzo Nibali a fost cel mai avantajat ciclist dintre marii favoriți la victoria generală, terminând în același timp cu învingătorul etapei. Chris Froome și Fabio Aru au pierdut 8 secunde față de acesta, însă britanicul continuă să fie cel mai bine clasat la general, cu o întârziere de 21 de secunde față de Lampaert.
Ziua de luni aduce deja prima etapă muntoasă a turului. Rutierii parcurg 158.5 kilometri între Prades Conflent Canigo și Andorra la Vella. Două cățărări de categoria 1 și una de categoria a 2-a au loc înainte de o coborâre care duce la un ultim kilometru plat în Principat. Clasamentul general ar putea să fie mult schimbat la capătul zilei.
Clasamentul etapei:
1. Yves Lampaert (Bel) 4:36:13; 2. Matteo Trentin (Ita); 3. Adam Blythe (GBr); 4. Edward Theuns (Bel); 5. Sacha Modolo (Ita); 6. Michael Schwarzmann (Ger); 7. Tom Van Asbroeck (Bel); 8. Daniel Oss (Ita); 9. Patrick Konrad (Aut); 10. Vincenzo Nibali (Ita).
Clasamentul general:
1. Yves Lampaert (Bel) 4:52:07; 2. Matteo Trentin (Ita) 0:00:01; 3. Daniel Oss (Ita) 0:00:03; 4. Tejay van Garderen (USA) 0:00:17; 5. Nicolas Roche (Irl); 6. Rohan Dennis (Aus); 7. Julian Alaphilippe (Fra) 0:00:18; 8. Wilco Kelderman (Ned); 9. Christopher Froome (GBr) 0:00:21; 10. Wout Poels (Ned).
Etapa a 3-a din Turul Spaniei poate fi văzută LIVE pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD începând cu ora 13:45 și este disponibilă și pe Eurosport Player.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02