Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Starul japonez al combinatei nordice, Watabe Akito: "A venit timpul să mă joc cu copilul meu!"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/02/2022 la 10:12 GMT+2

Watabe Akito a câștigat alte două medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing. A ajuns la patru, dar încă nu a ajuns pe prima treaptă a podiumului

Akito Watabe

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
La 33 de ani, Watabe Akito continua să impresioneze într-o probă foarte complexă, cea de combinată nordică. La Beijing, japonezul a câștigat pentru prima dată două medalii la o ediție a Jocurilor Olimpice.
Aflat la a cincea participare, Watabe a urcat pe podium la Soci 2014, apoi la PyeongChang 2018 și acum la Beijing 2008. Au fost două bronzuri, una în proba pe echipe, și alta la indididual, pe trambulina normală.
Watabe Akito recunoaște că a venit în China după medalia care-I lipsește atât de mult, aurul olimpic. ”În inima mea încă vreau să văd vârful, evident, și am încercat să ajung în vârful muntelui”, a spus plastic japonezul. "Este un munte frumos și l-am văzut din diverse unghiuri. Îmi place să cred că eu cunosc muntele mai bine decât oricine", a explicat niponul.
Akito Watabe | Nordic Combined | ESP Player Feature
Watabe a fost la doar șase zecimi de secundă distanță să obțină aurul pe care îl tânjea la cursa individual de 10 km de la Beijing. A condus la intrarea în complexul stadionului, dar a fost depășit de norvegianii Joergen Graabak și Jens Luraas Oftebro pe ultimii 200 de metri, A trebuit să se mulțumească cu bronzul.
În ciuda dezamăgirii sale evidente, el crede că sportul înseamnă mai mult decât doar câștigarea de medalii.
"Nu sunt foarte mulțumit de performanță, dar a fost bine că am câștigat o medalie pentru a treia oară consecutiv", a declarat el pentru Olympics.com.
"Este dezamăgitor că nu am putut câștiga o medalie de aur, dar cred că am contribuit și eu la frumusețea cursei. Oamenii care ne urmăresc sunt emoționați contează mai puțin dacă e medalie sau nu e medalie. Eu mă bucur că am putut să-mi dau seama de asta", spune Watabe.

Bronzul echipei îl încântă pe Watabe Akito

Japonia a câștigat în proba pe echipe, la combinată nordică, prima medalie de la Lillehammer 1994. "Este cu adevărat uimitor. Nu este doar realizarea mea. Am făcut o treabă foarte bună, mai ales Yamamoto Ryota, care a avut un schi cu adevărat grozav la final. Am muncit din greu în ultimii patru ani și am încercat să urcăm pe podium. Suntem foarte fericiți că am reușit", a declarant Akito.
Toți se întreabă acum dacă japonezul va fi present și peste patru ani la Milano-Cortina, în Italia.
"Beijing a fost cea de-a cincea mea Olimpiadă, dar este prima ca tată. Acum vreau doar să merg acasă și să mă joc cu fiul meu. În ultimii doi ani, nu l-am văzut prea mult din cauza COVID-19, așa că vreau să merg acasă și să petrec cât mai mult timp cu el. Jocurile tocmai s-au terminat. E prea mult să mă gândesc peste patru ani", a încheiat cvadruplul medaliat olimpic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo