Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Au îmbrăcat pantalonii greșiți? Ținuta simplă a Norvegiei îi dezamăgește pe fanii curlingului

Andrei Nicolae

Publicat 10/02/2022 la 07:50 GMT+2

Norvegienii și-au obișnuit fanii în ultimii ani cu modele ciudate de pantaloni. La turneul olimpic din acest an, scandinavii au decis să îmbrace pantaloni simpli.

Norway Curling Vancouver

Credit imagine: Scanpix

Echipa masculină de curling a Norvegiei a fost una dintre imaginile ultimelor ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă. Începând de la Vancouver 2010, scandinavii s-au afișat în concursuri cu pantaloni ciudați, dar care au atras imediat atenția și simpatia publicului.
Această tradiție extravagantă a fost abandonată, cel puțin pentru moment, spre dezamăgirea publicului de curling. La meciul de deschidere de miercuri, contra Elveției (scor 7-4), componenții Norvegiei au purtat pantaloni simpli.
picture

Norvegia curling Beijing 2022

Credit imagine: Getty Images

Potrivit The Guardian, norvegienii chiar și-au tachinat suporterii cu o postare pe rețelele de socializare, înainte de JO 2022, în care spuneau: "Numărăm zilele până la start și la fel, se pare, și garderoba noastră". Fanii au așteptat să vadă cu ce ținută vor ieși de această dată în evidență, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Pantalonii norvegienilor au făcut senzație la ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice

De-a lungul anilor, pantalonii ciudați s-au dovedit un succes atât de mare în rândul fanilor, încât există chiar și o pagină de Facebook dedicată pantalonilor echipei norvegiene de curling, cu aproape jumătate de milion de aprecieri.
Înclinația echipei de a ieși în evidență pe gheață a început atunci când Thomas Ulsrud i-a comandat pentru prima dată la Jocurile Olimpice de la Vancouver din 2010. Tradiția a continuat la Soci în 2014 și la Pyeongchang în 2018.
La fiecare ediție, norvegienii au sosit cu un set diferit de pantaloni pentru fiecare meci, prezentând nenumărate modele uluitoare. Retragerea echipei condusă de Thomas Ulsrud în 2019 a fost marcată pe rețelele sociale de către Federația Mondială de Curling, sugerând două cuvinte pentru a descrie contribuția lor la dezvoltarea sportului: "The pants (n.r. pantalonii)".
CURLING 2010 Vancouver Norway Svae feature
După ce s-a retras, Ulsrud și-a amintit pe rețelele de socializare că înainte de Jocurile Olimpice de la Vancouver "ne-am petrecut toată perioada discutând dacă pantalonii au fost o mișcare bună sau dacă vom ajunge clovni".
Deși echipa lui Ulsrud a câștigat un aur mondial în 2014 și două titluri europene în 2010 și 2011, pantalonii nu s-au dovedit a fi un semn olimpic deosebit de norocos. Norvegia a obținut medalia de argint când i-au purtat pentru prima dată în 2010, dar nu a mai apărut pe podium de atunci.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo