Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australia şi SUA, ultimele două națiuni calificate pentru turneul olimpic de dublu mixt la curling

Andrei Nicolae

Publicat 10/12/2021 la 14:14 GMT+2

Turneul olimpic de dublu mixt se va desfășura cu 10 echipe la start. Canada este campioana olimpică en-titre. Australia și SUA au câștigat un turneu de calificare în Olanda.

Die deutschen Curling-Frauen gewinnen gegen die USA

Credit imagine: SID

Australia şi Statele Unite s-au calificat pentru turneul de dublu mixt la curling din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing (4-20 februarie), în ultima zi a turneului de calificare desfăşurat la Leeuwarden (Olanda).
Perechea australiană, formată din Tahli Gill şi Dean Hewitt, a învins cu 6-5 cuplul sud-coreean Kim Min-ji şi Lee Ki-jeong, în una din cele două "finale" ale turneului de calificare, în timp ce SUA au dominat Rusia cu 6-4.

Australia și SUA au completat tabloul, care cuprindea deja 8 echipe

La turneul de calificare la dublu mixt, probă care şi-a făcut debutul olimpic în 2018 la PyeongChang (Coreea de Sud), au participat 14 naţiuni.
Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Canada, Italia, Elveţia şi Cehia, cele mai bune şapte naţiuni din clasamentul final al Campionatului Mondial 2021, precum şi China, ţara gazdă, erau deja calificate pentru Jocurile Olimpice din 2022.
Turneul olimpic se va desfășura după sistemul fiecare cu fiecare. Canada este campioana olimpică en-titre la mixt, după ce a învins Elveția cu 10-3 în finala mare din 2018.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo