Brett Gallant este unul dintre personajele din turneul de curling care atrag atenția. Dincolo de faptul că face parte dintr-o echipă cu șanse bune să câștige cel puțin o medalie, este vorba despre Canada, pentru el curlingul este o afacere de familie, după cum susține olympics.com. Logodnica lui Jocelyn Peterman pune la rândul ei urmărul la o calificare a Canadei în semifinale în turneul feminin. Mai mult, tatăl său, Peter Gallant, conduce naționala feminină a Coreei de Sud în turneul olimpic.
"Toată lumea face FaceTime acasă. Am doi dintre cei mai mari susținători și cei mai mari fani ai mei aici cu mine. Cu siguranță sunt recunoscător", a spus Gallant într-un interviu acordat agenției de știri Yonhap.
Brett a început cu curlingul la vârsta de patru ani, ducând mai departe o tradiție de familie care a demarat cu părinții săi Peter și Kathie Gallant, foști campioni ai Canadei la curling mixt.
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Japan vs Great Britain
20/02/2022 LA 04:18
Ca junior, Gallant a câștigat titlul național în 2009 și apoi a câștigat argintul la Campionatele Mondiale de juniori din 2009. În 2017 câștigat primul dintre cele trei titluri naționale ca senior, astfel și-a câștigat și locul pentru Campionatele Mondiale din 2017, unde a obținut primul titlu global.

Cel mai norocos sportiv de la Jocurile Olimpice 2022

Sportivul de 31 de ani a avut succes și la dublu mixt. Alături de Peterman a câștigat două titluri naționale. Împreună sunt medaliați cu argint și la Campionatul Mondial de dublu mixt din 2019. În ciuda realizărilor sale pe patinoarele naționale și mondiale, Gallant își dorea foarte mult să ajungă și la Jocurilor Olimpice.
În 2018, tatăl lui a condus Coreea de Sud până în marea finală, pierdută în fața Suediei.
"A fost incredibil să-l urmăresc pe tatăl meu antrenor în finala olimpică. Fiind cetățean canadian, cu siguranță aplaudam echipele naționale cu fiecare ocazie, dar ca fiu a trebuit să-l susțin pe tatăl meu și echipa lui", a relatat Brett Gallant. La PyeongChang, Coreea der Sud a învins inclusiv Canada în turneul preliminar.
Patru ani mai târziu, Gallant este unul dintre sportivii norocoși. El îi are alături pe tatăl său și pe iubita lui la Jocurile Olimpice. "Este o situație destul de special. Și sunt destul de recunoscător pentru asta. Sunt fericit că sunt din aici și pot să experimentez această poveste cu ei", a mai spus Brett
"Ne-am pregătit pentru Jocurile Olimpice în ultimii ani, iar curling-ul a fost oarecum o prioritate în viețile noastre în această perioadă", a mai precizat canadianul, care plănuiește să câștige titlul olimpic în Beijing, apoi să se căsătorească.
Beijing 2022
Curling - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 10:27
Beijing 2022
Suedia, campioană olimpică la curling masculin, după o finală dramatică împotriva Marii Britanii
19/02/2022 LA 09:58