Curlingul a dat startul Jocurilor Olimpice de iarnă 2022, după săptămâni marcare de îngrijorări legate de Covid-19 şi de tensiuni politice legate de boicoturile diplomatice. Surpriza zilei a fost înfrângerea Suediei, una din forţele acestui sport, în faţa Marii Britanii (9-5). În celelalte întâlniri, Statele Unite au învins la limită Australia (6-5), iar Cehia a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Norvegia (7-6).
Spre deosebire de JO de la Tokyo disputate în vara anului trecut cu porţile închise, un public (desigur restrâns) a putut asista la meciuri. Spectatorii sunt invitaţi din rândul populaţiei rezidente, deoarece China a interzis accesul spectatorilor străini şi a refuzat să vândă bilete.
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Japan vs Great Britain
20/02/2022 LA 04:18

Rezultatele consemnate miercuri în proba de dublu mixt din cadrul concursului olimpic de curling

  • Suedia - Marea Britanie 5-9
  • Australia - Statele Unite 5-6
  • Norvegia - Cehia 6-7 (după prelungiri)
  • China - Elveţia 7-6 (după prelungiri)

Debut cu dreptul pentru Marea Britanie la curling, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

Tot miercuri vor avea loc antrenamente oficiale la sanie, în proba masculină de simplu. Joi sunt programate alte meciuri la curling dublu mixt, calificări la schi acrobatic (movile, feminin şi masculin), dar şi primele meciuri din turneul feminin de hochei pe gheaţă, antrenamente la sanie (simplu feminin şi masculin) şi la sărituri cu schiurile (trambulina normală, feminin şi masculin), scrie Agerpres.
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 va avea loc vineri, la Beijing, pe Stadionul Olimpic ''Cuibul de pasăre'', de la ora 14:00 (ora României), în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Tot vineri sunt programate întreceri la curling (dublu mixt), patinaj artistic (echipe), hochei (feminin), precum şi antrenamente oficiale la schi alpin (coborâre masculin), sanie (simplu masculin) şi sărituri cu schiurile (trambulina normală, feminin şi masculin).
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se vor desfășura în perioada 4-20 februarie și vor putea fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Curling - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 10:27
Beijing 2022
Suedia, campioană olimpică la curling masculin, după o finală dramatică împotriva Marii Britanii
19/02/2022 LA 09:58