Curlingul, unul dintre cele mai fascinate sporturi din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă, ia startul la actuala ediție cu 2 zile mai devreme de Ceremonia de Deschidere (vineri, ora 14:00).
Miercuri, de la ora 14:05 (ora României), 8 din cele 10 echipe calificate în turneul de dublu-mixt vor fi pe gheață în Beijing, după următorul program:
  • Suedia – Marea Britanie
  • Australia – SUA
  • Norvegia – Cehia
  • China – Elveția
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Japan vs Great Britain
20/02/2022 LA 04:18
Italia și Canada sunt celelalte două națiuni calificate în acest turneu.
Proba de dublu-mixt la curling este una relativ nouă introdusă în programul Jocurilor Olimpice, la PyeongChang 2018. Canada este campioana en-titre, după ce Kaitlyn Lawes și John Morris au învins Elveția cu 10-3 în marea finală din Coreea de Sud. Concurența va fi acerbăîn Beijing, mai multe echipe arătând îmbunătățiri în ultimii ani.
Turneul reprezintăunul dintre cele nouă evenimente mixte care vor avea loc la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022, deoarece Comitetul Olimpic Internațional continuă să lucreze pentru creșterea egalității de gen în cadrul întrecerilor, după cum a remarcat site-ul oficial.
De remarcat faptul că sistemul de desfășurare este fiecare cu fiecare. După cele etape 9, împărțite în 13 sesiuni, având în vedere că se va putea juca în același timp pe patru piste, primele patru națiuni se califică în semifinale. Finalele vor avea loc pe 8 februarie
La dublu mixt, cei doi jucători – un bărbat și o femeie –lansează câte cinci pietre per echipă în fiecare manșă. Un meci are 8 manșe, comparativ cu 10 în probele pe echipe, cu excepția cazului în care sunt necesare manșe suplimentare.

Cine sunt echipele de curling la dublu mixt de urmărit la JO Beijing 2022?

Pe lângă finalistele de la ediția precedentă merită urmărită echipa Marii Britanii, formată din Jennifer Dodds și Bruce Mouat, care au câștigat Campionatul Mondial din 2021 pentru Scoția. Suedia este și ea o pretendentă la aurul olimpic, mizând pe Almida de Val și Oskar Eriksson, medaliați cu bronz la Campionatele Mondiale din 2021. Canada își propune să-și repete isprava din urmă cu 4 ani, dar Morris are o altă parteneră, pe Rachel Homan. Din calcule nu trebuie omiși norvegienii Kristin Skaslien și Magnus Nedregotten, medaliați cu bronz la PyeongChang 2018
https://i.eurosport.com/2021/05/23/3138638.jpg
Tot în ceea ce privește curlingul, dar la feminin, Suedia, una dintre cele mai bune națiuni din curling azi, a fost lovită de Covid-19, chiar înainte de plecarea spre Jocurile Olimpice.
Sofia Mabergs, care a fost testată pozitiv joia trecută, s-a declarat surprinsă de această situaţie, în condiţiile în care şi-a luat măsuri de precauţie, cum ar fi izolarea pentru a evita infectarea, precizează televiziunea suedeză, citată de Agerpres
"Am primit mâncarea la uşă. Nu vreau să aprofundez cum am ajuns în această situaţie şocantă. Singurul lucru la care mă gândesc este să mă fac bine. Nu vreau să mă gândesc la nimic altceva", a declarat Mabergs, care a făcut parte din echipa care a cucerit aurul olimpic la PyeongChang în 2018.
În aceste condiţii, campioanele olimpice en titre au fost nevoite să-şi revizuiască planurile. "Avem un plan A, B şi C la care am început să lucrăm odată ce şocul s-a diminuat", a declarat căpitanul Anna Hasselborg.
Echipa feminină urmează să zboare joi spre Beijing, iar în cazul în care Sofia Mabergs va avea trei teste negative, i se va permite să meargă la Jocurile Olimpice, în caz contrar urmând să fie înlocuită cu o jucătoare de rezervă.
Beijing 2022
Curling - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 10:27
Beijing 2022
Suedia, campioană olimpică la curling masculin, după o finală dramatică împotriva Marii Britanii
19/02/2022 LA 09:58