Două accidente grave au dus la suspendarea pentru azi a curselor din cadrul ciclismului pe velodrom de la Jocurile Commenwealthului, desfășurate în aceste zile la Birmingham.
În proba de scratch am avut parte de imagini cu adevărat horror, după coliziunea dintre cicliști organizatorii decizând stoparea competiției pentru duminică.
Concret, după o coliziune, Matt Walls - campion olimpic - a fost proiectat peste bariere, în public, cu tot cu bicicletă. Matt Bostock și-a rupt clavicula după incident, dar emoțiile mari au fost legate de Matt Walls, care a primit îngrijiri medicale timp de 40 de minute, înainte de a putea fi transportat la spital.
UCI Champions League
UCI Track Champions League | Marea finală de Londra a fost un show total
05/12/2021 LA 04:48
Walls a fost proiectat în afara pistei și a accidentat câțiva spectatori, Daily Mail anunțând că și aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale, deși starea lor nu a fost nici pe departe una comparabilă cu a ciclistului.
După ce a fost stabilizat, Matt Walls a fost transportat în cărucior cu rotile spre ambulanța care l-a transportat la spital pentru investigații suplimentare. Bostock a ajuns și el la spital, la fel și alți doi spectatori, dar rănile suferite de aceștia sunt incomparabil mai mici.
"Matt este conștient și vorbește. A fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijirea medicală de care are nevoie", a spus un purtător de cuvânt al naționalei Angliei, conform sursei citate.
Matt Walls a ieșit campion olimpic anul trecut, la Tokyo, în proba de Omnium. El a obținut și argintul olimpic, la Madison, alături de Ethan Hayter, ciclist pe care îl știm din cursele de șosea, tânărul englez impresionând în echipamentul lui Ineos.
Cycling - Track
Katie Archibald, fără rivală în proba de anduranță a UCI Champions League. Hinze, regina sprintului
04/12/2021 LA 20:46
Cycling - Track
Seară magică în UCI Champions League: Legendarul Ed Clancy se retrage, la Londra
04/12/2021 LA 14:28