Moment important pentru ciclismul pe velodrom, acolo unde Ed Clancy va concura în această seară pentru ultima oară. Triplu campion olimpic și sextuplu campion mondial, britanicul își anunțase retragerea după Jocurile Olimpice de la Tokyo. Apoi, odată noua competiție UCI Champions League înființată, rutierul englez a vrut să participe și la aceasta.
"Acum 12 ani, am pășit pentru prima oară aici. Apoi, după câțiva ani, am revenit aici pentru a participa la JO de la Londra, o experiență pe care nu o voi uita. E pentru prima oară de atunci când voi concura pe acest velodrom într-o competiție internațională. Parcă a fost ieri...și au trecut 9 ani și jumătate de atunci", și-a amintit Clancy pentru Eurosport.
La Londra, britanicul câștiga aurul la Pursuit pe echipe și se clasa pe 3 la omnium, probă pe care o va alerga și sâmbătă seară. Emoțiile sunt mari, având în vedere că e ultima lui cursă, dar Clancy vrea să se bucure de fiecare moment. El a punctat că fanii nu ar trebui să aibă așteptări mari de la el în contextul în care, după Tokyo, nu s-a mai antrenat foarte mult.
UCI Champions League
UCI Track Champions League | Marea finală de Londra a fost un show total
05/12/2021 LA 04:48
"La Tokyo a fost ultimul meu eveniment pentru care am tras. M-am bucurat apoi de această competiție, dar acum e momentul să spun adio. Nu am mai avut o viață de ciclist profesionist după JO și asta s-a văzut în Lituania. Acum, însă, o să trag de mine, vreau să obțin un rezultat bun, dar să vedem dacă va fi posibil".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cycling - Track
Katie Archibald, fără rivală în proba de anduranță a UCI Champions League. Hinze, regina sprintului
04/12/2021 LA 20:46
UCI Champions League
UCI track Cycling Champions League | Rezumatul rundei a treia. Katie Archibald, o nouă victorie
04/12/2021 LA 05:47