Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UCI Track Champions League | Prezentarea principalilor favoriți în competițiile masculine

Nicu Savin

Publicat 05/11/2021 la 16:27 GMT+2

UCI Track Champions League va debuta sâmbătă, la Mallorca, iar toate cursele din cea mai nouă competiție din ciclismul pe velodrom vor putea fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.

Dutch Harrie Lavreysen and French Rayan Helal pictured in action during the fourth day of the UCI track cycling World Championships, in Roubaix, France, Saturday 23 October 2021. The World Championships take place from 20 to 24 October 2021. BELGA PHOTO B

Credit imagine: Getty Images

UCI Track Champions League este o competiție care se anunță extrem de spectaculoasă, la care vor lua parte cei mai buni cicliști pe velodrom din lume. Cei 72 de sportivi prezenți la start (36 de bărbați și 36 de femei) vor lupta pe parcursul a 5 etape pentru premii în valoare de peste 500.000 de €, care vor fi distribuți în mod egal învingătorilor de la masculin și feminin.
În cele ce urmează vă vom prezenta care sunt principalii favoriți din competiția masculină, împărțită în 2 categorii: sprint și anduranță.
picture

UCI Champions League : Trailer

Citește și:

UCI Track Champions League | Favoriții în campionatul de sprint

Campionatul de sprint se reduce la cele mai interesante două formate:
  • 1) keirin, unde cei mai rapizi doi alergători din trei serii se califică într-o finală cu șase sportivi
  • 2) sprint, cu curse de trei rutieri care va culmina cu o finală.
1.Harrie Lavreysen (Olanda, 24 de ani)
Harrie Lavreysen este sprinterul vedetă al velodromului. Olandezul și-a arătat clasa luând aurul la sprinturile individuale și pe echipe la Jocurile Olimpice, alături de un bronz la keirin. Și-a demonstrat încă o dată supremația la Campionatele Mondiale de la Roubaix, câștigând sprintul pe echipe și proba de keirin.
Tânărul de 24 de ani este reperul global al sprintului pe velodrom din 2019, iar participarea sa în UCI Track Champions League îl face automat favorit la clasa de viteză. Cu toate acestea, a fost foarte precaut în prefațarea acestei noi competiții, spunând pentru Eurosport că formatul este diferit față de cel obișnuit, iar asta poate duce la rezultate neprevăzute.
2.Jeffrey Hoogland (Olanda, 28 de ani)
Unul dintre principalii contracandidaí al lui Lavryesen va fi chiar compatriotul său, Jeffrey Hoogland. Rutierul de 28 de ani a fost o figură importantă în ultimii ani. A luat argint la sprintul individual la Tokyo, în spatele lui Lavreysen, performanță pe care a repetat-o și la Campionatele Mondiale de la Roubaix.
Hoogland este regele contratimpului pe un kilometru, dar această probă nu este în programul evenimentelor. Totuși, el este unul dintre marii favoriți.
3.Rayan Helal (Franța, 22 de ani)
În spatele duo-ului de favoriți olandezi, francezul Rayan Helal va avea o carte importantă de jucat. În finala sprintului pe echipe de la Roubaix, olandezii s-au impus contra francezilor. Rayan Helal a ajutat gazdele să obțină o medalie de argint, adăugată la o medalie de bronz în același eveniment de la Tokyo.
Helal are șansa să demonstreze, la 22 de ani, că face un pas înainte în acest sezon. La mondialele de la Roubaix a ajuns în finala keirin (locul 6) iar la UCI Track Champions League are șansa să confirme că merită un loc în rândul elitei. Tom Derache este un alt tânăr francez care ar putea face o figură frumoasă.
4.Nicholas Paul (Trinidad și Tobago, 23 de ani)
Nicholas Paul face parte din noua generație de vedete de sprint pe velodrom. Tânărul de 23 de ani s-a clasat pe locul șase la keirin la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai recent, a luat argintul la proba de un kilometru la Roubaix, în spatele lui Hoogland, și a fost al patrulea la keirin.
5.Maximilian Levy (Germania, 34)
Spre deosebire de Paul, Helal sau chiar Lavreysen (deja în frunte, dar încă tânăr), Maximilian Levy este foarte experimentat. Germanul în vârstă de 34 de ani a câștigat bronzul la sprintul pe echipe la Beijing 2008 și Londra 2012. Germanul și-a dorit enorm o medalie olimpică individuală în acest an, dar a ocupat doar locul cinci la sprintul individual de la Tokyo și a terminat al șaselea la keirin.

UCI Track Champions League | Favoriții în campionatul de anduranță

În campionatul de anduranță au fost alese cele două curse care promit cea mai mare dramă, dar de data aceasta cu toți sportivii concurând în același timp.
  • 1) scratch, într-o versiune mai scurtă și mai rapidă decât cea văzută în alte evenimente
  • 2) Cursa de eliminare, în care un sportiv este eliminat la fiecare două ture până când rămâne doar unul.
1.Ed Clancy (Marea Britanie, 36 de ani)
În lipsa unor nume de vedete care strălucesc pe șosea (Elia Viviani, Filippo Ganna și Benjamin Thomas), Clancy se numără clar printre marii favoriți. Rutierul britanic - triplu campion olimpic la proba de urmărire pe echipe (2008, 2012 și 2016) va avea însă de furcă cu mulți rutieri mai tineri, dornici de afirmare.
2.Corbin Strong (Noua Zeelandă, 21)
O stea în devenire din Noua Zeelandă, Strong este unul dintre sportivii de urmărit. Campion mondial la cursa pe puncte în 2020, a trebuit să renunțe la tricoul curcubeu în fața lui Benjamin Thomas la mondialele de la Roubaix. Locul 7 ocupat de neo-zeelandez nu a fost tocmai cel mai bun rezultat, dar oricând poate reveni la forma care l-a consacrat.
3.Sebastian Mora (Spania, 33 de ani)
Campion mondial la scratch în 2016, Mora este pregătită pentru provocare. "Sunt un ciclist căruia îi plac cursele grele (scratch-ul se va disputa doar pe distanța de 5 km, spre deosebire de cei 15 km cum se practică în mod normal) și voi încerca să fiu la cel mai înalt nivel posibil", a spus Mora pentru Eurosport Spania. Multiplu campion european, învins doar de Strong în cursa de puncte de la Mondialele din 2020, ibericul de 33 de ani va fi un actor important în UCI Track Champions League.
4.Iuri Leitao (Portugalia, 23 de ani)
Leitao vine după o medalie de argint în cursa eliminatorie de la Campionatele Mondiale, în timp ce a câștigat aurul în cursa scratch la Campionatele Europene din 2020. Ca atare, usitanul ar putea face o figură frumoasă în UCI Track Champions League.
Prima etapă din UCI Track Champions League va fi sâmbătă, 6 noiembrie, la Mallorca, și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 4K și Eurosport Player cu începe de la ora 19:40.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo