Campionatul Mondial de Darts WDF este la ediția inaugurală. Forul internațional a decis să organizeze propria competiție, după ce British Darts Organization, entitatea care era la originea Campionatului Mondial de Darts BDO, s-a prăbușit. Sub vechea organizare au avut loc 47 de ediții.
Întrecerea de la Lakeside Country Club din Frimley ar fi trebuit să se desfășoare la începtul anului, dar a fost reprogramată pentru 2-10 aprilie, din cauza coronavirusului. Sâmbătă, 9 aprilie, se desfășoară semifinalele feminin și masculin, iar finalele se vor avea loc o zi mai târziu. Competiția va putea fi urmărită pe Eurosport și Eurosport Player.
Campionatul Mondial de Darts este unul dintre cele două evenimente de top organizate de WDF în acest an, alături de World Masters. Competiția începe în acest weekend cu meciurile din primul tur, iar pe scenă va urca și un român, Laszlo Kadar.
Darts
Visul lui Laszlo Kadar la Campionatul Mondial de darts s-a încheiat. Românul, eliminat în turul 2
04/04/2022 LA 20:37

Campionatul Mondial de Darts pune la bătaie premii în valoare de 300.000 de lire sterline

La startul Campionatului Mondial vor fi prezenți 48 de sportivi la masculin și 24 de sportivi la feminin. Accesul la turnul final s-a făcut în urma unor calificări riguroase. Laszlo Kadar a obținut biletul pentru Lakeside după ce s-a clasat pe locul 1 pe regiunea Europa de Est.
Fondul total de premiere este de 300.000 de lire sterline. Învingătorul la masculin va pleca acasă cu un cec în valoare de 50.000 de lire sterline. La feminin, premiul este de 25.000 de lire sterline pentru locul 1.
Meciul de deschidere va fi sâmbătă, de la ora 15:00, când legenda Martin "Wolfie" Adams îl va înfrunta pe Jarred Cole. Primul este triplu campion mondial și participă pentru a 27-a oară la un Campionat Mondial.
De remnarcat faptul că primii 16 jucători în ierarhia mondială și primele 8 jucătoare vor intra în competiție direct în turul secund, pe 4 aprilie.
Cap de serie nr. 1 la masculin este un belgian, Brian Raman, iar la feminin Deta Hedman (Anglia).
Laszlo Kadar intră în scenă chiar din prima zi – 2 aprilie, cu un meci împotriva suedezului Andreas Harrysson. Meciul va fi în jurul orei 17:40, în funcție și de cum se termină întâlnirile precedente, și va putea fi urmărit pe Eurosport 2.
Darts
"The Teacher” revine luni, de la ora 23:00, pe scenă la Mondialul de Darts, după victoria carierei
04/04/2022 LA 13:59
Darts
Românul Kadar, calificare superbă în turul 2 la CM de Darts! "The Teacher", revenire fabuloasă
02/04/2022 LA 16:27