FIFA 21 este așteptat cu mare interes de o mulțime de pasionați ai fotbalului din toată lumea, iar astăzi aceștia au primit un subiect uriaș de dezbatere. Producătorul EA a anunțat cum vor arăta cei mai buni jucători de la noua ediție, iar în TOP 10 au fost sesizate imediat câteva surprize.
Lionel Messi rămâne și în acest an jucătorul cu cel mai mare rating - 93. Starul argentinian l-a întrecut în clasament pe marele rival Cristiano Ronaldo, care a primit din partea producătorului rating-ul 92. Robert Lewandowski, considerat de cei mai mulți fotbalistul care merita Balonul de Aur în acest an, a fost clasat abia pe locul 3, cu rating-ul 91.
Atacantul polonez a bifat un sezon extraordinar, reușind să înscrie 55 de goluri în 47 de apariții și să câștige toate trofeele puse în joc, alături de Bayern Munchen. Dintre acestea, cel mai important rămâne UEFA Champions League.
e-Sports
EA SPORTS, investiție uriașă în dezvoltarea fotbalului feminin
20/10/2022 LA 10:34
Tot rating-ul 91 l-au primit alți 3 fotbaliști: Kevin de Bruyne (#4), Neymar (#5) și Jan Oblak (#6). Vestea i-a iritat din nou pe fanii FIFA, mulți considerând că Lewandowski trebuia departajat clar de cei 3 jucători care nu s-au ridicat la nivelul său, în ultimul an.

Rating-urile din FIFA 21: Mbappe pe locul 8, Neymar pe 5

În același timp, clasarea lui Oblak, portarul lui Atletico Madrid, pe locul al 6-lea este considerată o altă surpriză. Neuer era considerat marele favorit pentru cel mai bun portar din FIFA 21. Germanul a apărat poarta lui Bayern în 51 de meciuri, reușind s-o păstreze intactă în 22 dintre acestea. Tot 22 de meciuri fără gol a bifat și Oblak în 49 de partide, însă slovenul n-a ajutat la cucerirea vreunui trofeu în ultima stagiune. În schimb, Neuer a câștigat cu Bayern titlul în Bundesliga, UEFA Champions League și Cupa Germaniei.
Prezența lui Neymar pe locul 5 este văzută drept un alt lucru anormal, ținând cont că brazilianul și-a ratat din nou obiectivul de a câștiga trofeul Champions League alături de PSG. De notat este că sezonul din Ligue 1 s-a încheiat prematur din cauza pandemiei de Covid-19, iar Neymar a contribuit la 31 de goluri (goluri + pase decisive) în toate competițiile. Coechipierul său din faza ofensivă, Kylian Mbappe, s-a poziționat abia pe locul 8 (rating 90), în ciuda faptului că a contribuit la 49 de goluri, fiind mult mai eficient decât Neymar.
TOP 10 este completat de jucătorii lui Liverpool: Virgil van Dijk (#7, rating 90), Mohamed Salah (#9, rating 90) și Sadio Mane (#10, rating 90). Cei 3 au pus umărul la cucerirea titlului în Premier League, după o așteptare de 30 de ani pe Anfield. Fanii au considerat o nedreptate și faptul că De Bruyne a primit cel mai mare rating din Premier League, ci nu unul dintre elevii lui Jurgen Klopp, care au încheiat sezonul cu un avans de 18 puncte față de Manchester City.

Rating-urile din FIFA 21 | TOP 10 jucători

  • 1. Lionel Messi - 93
  • 2. Cristiano Ronaldo - 92
  • 3. Robert Lewandowski - 91
  • 4. Kevin de Bruyne - 91
  • 5. Neymar - 91
  • 6. Oblak - 91
  • 7. Virgil van Dijk - 90
  • 8. Kylian Mbappe - 90
  • 9. Mohamed Salah - 90
  • 10. Sadio Mane - 90

EA Sports nu introduce VAR și nici stadioane goale în FIFA 21

"În fiecare an încercpm să-i facem pe fanii jocului să aibă parte de cele mai autentice experiențe cu putință, însă ne asigurăm, de asemenea, că producem cea mai bună și pură versiune a fotbalului. Pentru noi asta înseamnă prezența fanilor pe stadioane, în viziunea noastră despre asta este sportul. Ne dorim atmosferă, vrem ca fanii jocului să experimenteze asta, măcar virtual", a spus producătorul de linie, Ionel Stănescu.
"Cât despre VAR, este o întrebare foarte bună, însă răspunsul este nu, cel puțin deocamdată. Am decis să ne concentrăm pe aspecte care cer îmbunătățiri mai degrabă decât să adăugăm lucruri noi. Asta nu înseamnă că sistemul VAR nu va fi introdus în viitor, însă nu avem niciun plan să-l implementăm în FIFA 21", a spus și Sam Rivera, unul dintre producătorii jocului.
e-Sports
EA SPORTS Women's Football Summit
20/10/2022 LA 10:00