Până când prototipurile reale vor intra în cursa reală de pe 19/20 septembrie pentru cea de-a 88-a ediție a cele mai cunoscute curse de anduranță din lume, piloți profesioniști și specialiști în esports se vor mulțumi cu scaunele simulatoarelor pe 13/14 iunie când vor participa la cea mai mare cursă de anduranță din istoria esports, 24H Le Mans Virtual. Totul va fi în direct pe Eurosport Player.
24H Le Mans Virtual, organizat de ACO, FIA WEC și Motorsport Games, va aduce o nouă era în cursele virtuale. Pentru prima oară, echipe compuse din piloți profesioniști și campioni esports vor concura unele cu altele pe celebrul circuit de la Le Mans, timp de 24 de ore. Va fi cel mai extrem test văzut vreodată în lumea virtuală.
Principiile sunt simple:
e-Sports
Evoluția jocurilor electronice și modul în care influențează industria pariurilor sportive
24/05/2021 LA 12:06
  • Compoziția echipelor: Echipele vor fi compuse din patru șoferi, cel puțin doi șoferi profesioniști și maxim doi campioni esports.
  • Platforma de gaming care va fi folosită va fi rFactor 2
  • Vor participa maxim 50 de mașini
  • Mașinile care vor fi folosite: LMP2 și GTE.
  • Condițiile de cursă: condiții meteorologice variabile, atât ziua cât și noaptea, mașinile cu probleme vor putea fi reparate, echipele își vor crea propria infrastructură pentru a optimiza performanțele. Strategia va fi extrem de importantă, iar schimbarea cauciucurilor și alimentarea cu combustibil vor fi esențiale.
  • Schimbările de piloți sunt obligatorii. Perioada minimă de condus pe parcursul întregului eveniment este de 4 ore pentru fiecare șofer. Perioada maximă este de 7 ore.
  • Startul curse 24H Le Mans Virtual va fi sâmbătă, 13 iunie, la ora 16:00, pe Eurosport Player.
Printre numele importante care vor participa: Nicklas Nielsen, Federico Leo, Kasper Stoltze, Amos Laurito; Miguel Molina, David Perel, Danilo Santoro, Jordy Zwiers; Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi, David Tonizza, Enzo Bonito.
https://i.eurosport.com/2020/06/02/2827070.jpg
e-Sports
Naționala de e-fotbal a României, din ce în ce mai aproape de e-Euro 2021. Trei victorii și un egal
30/03/2021 LA 04:54
e-Sports
ASU Poli Timișoara organizează un turneu caritabil de FIFA pentru spitalele din oraș
24/03/2021 LA 15:35