Până când prototipurile reale vor intra în cursa reală de pe 19/20 septembrie pentru cea de-a 88-a ediție a cele mai cunoscute curse de anduranță din lume, piloți profesioniști și specialiști în esports se vor mulțumi cu scaunele simulatoarelor pe 13/14 iunie când vor participa la cea mai mare cursă de anduranță din istoria esports, 24H Le Mans Virtual. Totul va fi în direct pe Eurosport Player.
24H Le Mans Virtual, organizat de ACO, FIA WEC și Motorsport Games, va aduce o nouă era în cursele virtuale. Pentru prima oară, echipe compuse din piloți profesioniști și campioni esports vor concura unele cu altele pe celebrul circuit de la Le Mans, timp de 24 de ore. Va fi cel mai extrem test văzut vreodată în lumea virtuală.
Principiile sunt simple:
e-Sports
EA SPORTS, investiție uriașă în dezvoltarea fotbalului feminin
20/10/2022 LA 10:34
  • Compoziția echipelor: Echipele vor fi compuse din patru șoferi, cel puțin doi șoferi profesioniști și maxim doi campioni esports.
  • Platforma de gaming care va fi folosită va fi rFactor 2
  • Vor participa maxim 50 de mașini
  • Mașinile care vor fi folosite: LMP2 și GTE.
  • Condițiile de cursă: condiții meteorologice variabile, atât ziua cât și noaptea, mașinile cu probleme vor putea fi reparate, echipele își vor crea propria infrastructură pentru a optimiza performanțele. Strategia va fi extrem de importantă, iar schimbarea cauciucurilor și alimentarea cu combustibil vor fi esențiale.
  • Schimbările de piloți sunt obligatorii. Perioada minimă de condus pe parcursul întregului eveniment este de 4 ore pentru fiecare șofer. Perioada maximă este de 7 ore.
  • Startul curse 24H Le Mans Virtual va fi sâmbătă, 13 iunie, la ora 16:00, pe Eurosport Player.
Printre numele importante care vor participa: Nicklas Nielsen, Federico Leo, Kasper Stoltze, Amos Laurito; Miguel Molina, David Perel, Danilo Santoro, Jordy Zwiers; Charles Leclerc, Antonio Giovinazzi, David Tonizza, Enzo Bonito.
https://i.eurosport.com/2020/06/02/2827070.jpg
e-Sports
EA SPORTS Women's Football Summit
20/10/2022 LA 10:00