Neînțelegeri între FIFA și EA Sports legate de veniturile celui mai popular joc video al celor de la EA. Compania de jocuri video a anunțat în urmă cu câteva zile că ia în calcul schimbarea numelui, renunțând la asocierea cu forul internațional.
Seria de jocuri a început în 1993, iar de atunci, în fiecare an, EA Sports a lansat o nouă ediție a jocului "FIFA". Cu toate acestea, este posibil ca FIFA 22 să fie ultimul joc în parteneriat cu forul internațional, după ce compania de jocuri video și-a anunțat intenția de a renunța la această colaborare.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png
e-Sports
EA SPORTS, investiție uriașă în dezvoltarea fotbalului feminin
20/10/2022 LA 10:34

FIFA vrea 1 miliard de dolari la fiecare patru ani pentru folosirea numelui în joc

Potrivit New York Times, disputa dintre cele două părți este legată de suma prea mare cerută de FIFA pentru folosirea numelui. Forul internațional vrea să ceară un miliard de dolari pentru licența pe o perioadă de 4 ani, dar și să limiteze oportunitățile companiei de jocuri video de a avea venituri în afara jocului în sine.
O ruptură între cele două părți nu ar afecta restul licențelor pe care le deține EA Sports în ceea ce privește numele cluburilor și jucătorilor, după ce compania de jocuri video tocmai și-a reînnoit înțelegerea cu FIFPRO. Astfel, singura diferență ar fi că numele FIFA nu va mai putea fi folosit în titlu.
Se pare că EA Sports a anticipat o eventuală despărțire de FIFA, deoarece compania de jocuri video a înregistrat deja numele "EA Sports FC", nume care este luat în calcul pentru viitoarele jocuri ale seriei.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
e-Sports
EA SPORTS Women's Football Summit
20/10/2022 LA 10:00