Campionatele on-line de fotbal virtual au devenit din ce în ce mai atractive și numărul participanților e din ce în ce mai numeros. Ca și în fotbalul adevărat, fotbalul virtual are starurile sale, ultimul și cel mai în vogă fiind Anders Vejrgang.
Născut în Aarhus (Danemarca), puștiul minune a încept să joace FIFA în orașul natal, dar în luna septembrie a acestui an a fost prezentat ca jucător profesionist de ESports la Red Bull Leipzig. Potențialul său fantastic s-a adeverit foarte repede, numele său devenind viral pe scena FIFA din Germania.
După primele 3 săptămâni ale Ligii de Week-end din luna octombrie, Vejrgang este lider absolut în clasamentul mondial FIFA 21 pe Play Sation 4, câștigând toate meciurile de până acum. Bilanțul său din acest sezon este unul formidabil: 150 de victorii și 0 înfrângeri, ceea ce este cu adevărat uimitor într-o asemenea competiție.
e-Sports
EA SPORTS, investiție uriașă în dezvoltarea fotbalului feminin
20/10/2022 LA 10:34

Anders Vejrgang învinge deja jucători de top

Vejrgang nu joacă doar cu adversari de vârsta sa, ci și cu unii mai experimentați, dar acest lucru nu îl împiedică să aibă aceleași rezultate extraordinare. Printre victimele sale s-a numărat și campionul mondial la FIFA 19, Mohammed "MoAuba" Harkous, care a abandonat jocul la scorul de 6-0 pentru tânărul danez.
Vejrgang se remarcă printr-un stil de joc mai puțin bazat pe mișcări de îndemânare, dar care se dovedește foarte eficient, indiferent de adversar. Succesul său atrage tot mai multe părți interesate, uneori peste 6000 de telespectatori urmărindu-l pe Twitch.
Deocamdată, în Bundesliga virtuală (Campionatul Cluburilor din Bundesliga) adversarii nu trebuie să se teamă de Vejrgang, deoarece nu este eligibil pentru a participa din cauza vârstei. Acest lucru se datorează faptului că meciurile din această competiție au loc la ore târzii, iar regulamentul nu permite participarea minorilor.
Vejrgang nu este chiar o noutate în această lume. El s-a remarcat în Danemarca încă de acum 2 ani, când a reușit să câștige în mai multe rânduri toate cele 30 de meciuri aferente unei etape din Liga de Week-end.
Ca atare, tânărul danez are un viitor strălucit în acest joc și este văzut ca cel care va domina această lume mulți ani de acum înainte. Dacă cei mai mulți dintre jucătorii consacrați ating nivelul maxim abia în pragul vârstei de 20 de ani, Vejrgang este deja un superstar la numai 14 ani.
e-Sports
EA SPORTS Women's Football Summit
20/10/2022 LA 10:00