Deţinătoarea recordului mondial anterior, Yulia Kaplina, a fost foarte aproape de un nou succes, dar a cedat chiar aproape de vârf.
Aşadar, primul record olimpic feminin de viteză la escaladă îi aparţine Aleksandrei Miroslaw (Polonia), cu 6.97 secunde. Ea conduce într-un top în care pe locul 2 se află Anouck Jaubert (Franţa) şi Song Yiling (China).
Escaladă
Admirabil! Doi români care văd împreună 1% au cucerit Vârful Elbrus, cel mai înalt din Caucaz
16/08/2021 LA 10:09

Miroslaw, la o sutime distanţă de recordul mondial

Aleksandra Miroslaw este singura femeie care a obţinut un timp sub 7 secunde, fiind la o sutime de recordul mondial.
Yulia Kaplina, deţinătoarea recordului montial anterior, cu 6.96 secunde, a terminat doar pe locul 5, obţinând un timp de 7.65 secunde. A părăsit competiţia plângând după ce a căzut în ultimul moment al celei de-a doua curse. Viteza este prima dintre cele 3 discipline ale escaladei, având clasamente combinate pentru a stabili primii 8 care vor concura în finala ce va avea loc vineri. Sportiva din Rusia obţinuse recordul la Campionatul European din noiembrie anul trecut, dar Miroslaw a obţinut primul record din momentul în care acest sport a fost introdus la Jocurile Olimpice.
Formatul conferă o mulţime de oportunităţi pentru modificarea clasamentului, iar alte evenimente vor avea loc miercuri. Favorit la obţinerea unei medalii, Janja Garnbret, din Slovenia, un sportiv desăvârșit, s-a luptat să ajungă pe locul 14 în proba de deschidere. Acest sport a fost introdus în premieră la Jocurile Olimpice din acest an, iar tensiunea a fost la cote înalte.
Începutul competiției feminine urmează unei zile interesante pentru cei doi frați Mawem, din Franța în cadrul probei masculine: perechea și-a asigurat locul în finală, înainte ca fratele mai mare, Bassa, să fie obligat să renunțe din cauza unei accidentări.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.