Michael Schumacher, care a împlinit astăzi 52 de ani, își duce anevoioasa convalescență după accidentul de schi care i-a provocat un sever traumatism cranian departe de ochii lumii, într-o secretomanie totală. Discret în ceea ce privește viața personală pe durata întregii sale cariere de pilot, Michael Schumacher a dispărut în totalitate din viața publică după accidentul din 29 decembrie 2013, soția sa Corinna construind un paravan de protecție total, impunând totodată tuturor celor cărora le-a acordat privilegiul de a-l mai vizita pe Schumi să nu ofere detalii despre starea de sănătate a idolului a milioane de fani ai sporturilor cu motor. La șapte ani de la nefericitul accident, Luca Badoer, fost pilot de teste Ferrari în era de dominație a lui Schumacher, a vorbit despre cel care pe circuit i-a devenit prieten apropiat pe viață, într-un amplu interviu pentru publicația italiană "Libero Quotidiano".
"Ce a pățit este o dramă care îmi provoacă durere de câte ori mă gândesc la ea. Doar eu, (n.r. – Jean) Todt și câțiva prieteni apropiați îl vizităm", a declarat Badoer, 49 de ani, pentru sursa citată. "Dar din respect pentru Schumi și pentru familia lui, nu voi spune nimic despre starea sa, doar că este un luptător", a transmis tranșant Badoer, care consideră că atenția deosebită pe care Michael a arătat-o toată viața pentru forma sa fizică l-a salvat. Italianul a fost însă mult mai generos când a fost vorba să ofere detalii de suflet despre septuplul campion mondial.
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20
https://i.eurosport.com/2016/12/17/1988485.jpg

Schumacher, naș pentru fiul lui Badoer

Luca Badoer a vorbit mult despre caracterul și calitatea umană a lui Michael Schuamcher în discuția cu "Libero Quotidiano". "Se pare că F1 este o bulă, iar după ce o părăsești fiecare o ia pe propriul drum. Dar cu Michael și Corinna am mers împreună în vacanțe cu soția mea (Alice Terzi, 46 de ani) și cei doi copii ai mei (Brando și Rocco, 14 și 11 ani). Noi am fost la Geneva, ei au venit la Montebelluna.
Îmi amintesc și ziua botezului lui Brando. Schumi este nașul lui și l-a ținut în brațe pe toată durata botezului din aprilie 2007. Și Brando îl adoră, Michael este idolul său și visează să devină pilot Ferrari, mașină pe care el a condus-o o viață. Ori de câte ori Michael venea la noi, îl aducea pe Mick să se joace cu copiii mei", a povestit Luca Badoer pentru "Libero Quotidiano", explicând că relația de prietenie s-a sudat încă din 1998, când el a ajuns în postura de pilot de teste la Ferrari.

Badoer, amintiri cu Mick și Michael: "Eram gata să-i îndeplinesc dorința. Mi-a aruncat o privire îngrijorată..."

Luca Badoer îi face galerie fiului lui Michael Schumacher, Mick, pentru debutul de anul viitor, în Formula 1.
"Mick este ca un fiu pentru mine, sper să se afirme la Haas și nu pot fi decât fericit să-l văd că-și împlinește visurile. Îmi amintesc o anecdotă: probabil că avea 5 sau 6 ani, iar noi testam pe pistă la Fiorano. Schumi l-a adus pe Mick, care la un moment dat s-a dus la un scuter și s-a urcat pe el. Am înțeles că vrea să facă un tur de pistă și l-am înconjurat cu brațele mele, gata să-i îndeplinesc dorința. Am încă viu în minte fața lui Michael când a ieșit din garaj: mi-a aruncat o privire îngrijorată de parcă ar fi spus <<Fii atent!>>".
https://i.eurosport.com/2020/12/02/2947925.jpg
În Japonia, în seara cursei care i-a adus primul titlu de campion mondial pentru Ferrari, am petrecut cu toată echipa la karaoke, cântând și <<We Are the Champions>> a lui Queen. Pe partea laterală a circuitului erau hotelul și parcul de distracții. Am frisoane gândindu-mă la acele momente. | Luca Badoer "

"În ultimii 30 de ani, cei mai puternici sunt Schumi, Ayrton Senna și Hamilton"

Luca Badoer are cuvinte de laudă și pentru Lewis Hamilton, omul care tocmai a egalat recordul de șapte titluri mondiale în Formula 1 al bunului său prieten Michael Schumacher.
"Complimente lui Lewis. Să îl egalezi pe Schumi este o ditamai isprava și nu sunt de acord cu cei care spun că a câștigat doar pentru că avea cea mai puternică mașină. Pentru mine, în ultimii 30 de ani, cei mai puternici sunt Schumi, Ayrton Senna și Hamilton. Ce e păcat? Ceilalți doi nu au câștigat nici măcar un titlu cu Ferrari, ceea ce îți oferă ceva un plus la nivel moral", a concluzionat Luca Badoer.
  • 50 de starturi în Formula 1 a adunat Luca Badoer, fără a câștiga vreun punct.
  • Michael Schumacher a debutat în Formula 1 în 1991, într-un monopost Jordan. După două titluri mondiale câștigate cu Benetton (1994 și 1995), Schumi a mers la Ferrari, fiind artizanul celei mai de succes ere a Scuderiei (6 titluri de campioni la "Constructori" și 5 titluri mondiale ale "Piloților"). Germanul s-a retras în 2006, având 91 de victorii în Formula 1, însă a reintrat în competiție în cadrul echipei Marcedes, între 2010 și 2012 - o revenire ce nu a fost încununată de succes. În total, Schumi, poreclit și "Baronul Roșu", a adunat 206 starturi în Formula 1.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Marele Premiu al Mexicului
Lewis Hamilton, reacție dură după Marele Premiu al Mexicului! "Ura va continua să se împrăștie"
31/10/2022 LA 17:32