Ploaia, care a început să cadă de la miezul noţii la Soci, s-a transformat într-o furtună, făcând imposibil rulajul pe o pistă unde apa se evacuează cu dificultate.
Conform estimărilor, ploaia va continua până la 13:30-14:30, ora locală, înainte de a se diminua spre după-amiază, dar directorul de cursă Michael Masi este optimist că sesiunea oficială de calificări se va desfăşura sâmbătă.
În caz în care condiţiile meteo nu vor permite derularea calificărilor, acestea vor fi reprogramate pentru duminică dimineaţă.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
Acest lucru s-a mai întâmplat cu prilejul Marelui Premiu al Japoniei în anii 2004, 2010 şi 2019.
Este a doua oară în acest sezon când ploaia perturbează un Grand Prix de Formula 1. În Belgia, pe circuitul de la Spa-Francorchamps, cursa de la finele lui august a durat doar trei minute, înainte ca Max Verstappen (Red Bull) să fie declarat învingător.
În clasamentul piloţilor, Verstappen are un avans de cinci puncte faţă de Lewis Hamilton, septuplu campion mondial. Olandezul va pleca însă din ultima linie pe grila de start, din cauza schimbării motorului său, peste limita autorizată pe un sezon.
Sursa: Agerpres
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20