Pilotul celor de la Mercedes a încheiat pe primul loc cursa de la Abu Dhabi și a obținut a 11-a victorie a sezonului. Britanicul a ajuns la al șaselea titlu de campion cucerit în carieră, cu unul mai puțin decât deținătorul recordului all-time, Michael Schumacher.
Max Verstappen și Charles Leclerc au completat podiumul pe circuitul de la Abu Dhabi. În urma rezultatului din Emiratele Arabe Unite, pilotul celor de la Red Bull Racing a încheiat sezonul pe locul al treilea în clasamentul piloților. Pe locul secund s-a clasat colegul lui Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas. Cei doi piloți de la Ferrari, Vettel și Leclerc au încheiat sezonul în afara podiumului.
Formula 1
Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Portugaliei. Anunțul făcut de britanic
02/05/2021 LA 18:35
Cursa de atsăzi a fost ultima în Formula 1 pentru pilotul german Nico Hülkenberg. Contractul acestuia cu Renault expiră la finalul anului, iar Nico n-a reușit să-și găsească o altă echipă pentru sezonul viitor. Hülkenberg n-a reușit niciodată să se claseze pe podium, iar astăzi a încheiat pe poziția 12. Din Formula 1 se va retrage și Robert Kubica, al doilea pilot al codașei Williams. În locul său a fost angajat pilotul canadian Nicholas Latifi, pilot de teste la Racing Point.
Clasamentul complet al cursei de astăzi:
Formula 1
Lewis Hamilton, victorie dramatică în prima cursă a sezonului de Formula 1! Verstappen pe locul doi
28/03/2021 LA 16:49
Formula 1
Formula 1: Max Verstappen, pole position în prima cursă a sezonului
27/03/2021 LA 17:48