Pilotul celor de la Mercedes a încheiat pe primul loc cursa de la Abu Dhabi și a obținut a 11-a victorie a sezonului. Britanicul a ajuns la al șaselea titlu de campion cucerit în carieră, cu unul mai puțin decât deținătorul recordului all-time, Michael Schumacher.
Max Verstappen și Charles Leclerc au completat podiumul pe circuitul de la Abu Dhabi. În urma rezultatului din Emiratele Arabe Unite, pilotul celor de la Red Bull Racing a încheiat sezonul pe locul al treilea în clasamentul piloților. Pe locul secund s-a clasat colegul lui Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas. Cei doi piloți de la Ferrari, Vettel și Leclerc au încheiat sezonul în afara podiumului.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
Cursa de atsăzi a fost ultima în Formula 1 pentru pilotul german Nico Hülkenberg. Contractul acestuia cu Renault expiră la finalul anului, iar Nico n-a reușit să-și găsească o altă echipă pentru sezonul viitor. Hülkenberg n-a reușit niciodată să se claseze pe podium, iar astăzi a încheiat pe poziția 12. Din Formula 1 se va retrage și Robert Kubica, al doilea pilot al codașei Williams. În locul său a fost angajat pilotul canadian Nicholas Latifi, pilot de teste la Racing Point.
Clasamentul complet al cursei de astăzi:
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20