Pilotul celor de la Mercedes a încheiat pe primul loc cursa de la Abu Dhabi și a obținut a 11-a victorie a sezonului. Britanicul a ajuns la al șaselea titlu de campion cucerit în carieră, cu unul mai puțin decât deținătorul recordului all-time, Michael Schumacher.
Max Verstappen și Charles Leclerc au completat podiumul pe circuitul de la Abu Dhabi. În urma rezultatului din Emiratele Arabe Unite, pilotul celor de la Red Bull Racing a încheiat sezonul pe locul al treilea în clasamentul piloților. Pe locul secund s-a clasat colegul lui Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas. Cei doi piloți de la Ferrari, Vettel și Leclerc au încheiat sezonul în afara podiumului.
Formula 1
Nico Rosberg, comparație obiectivă între Hamilton și Schumacher: "El e cel mai talentat din istorie"
19/10/2021 LA 13:08
Cursa de atsăzi a fost ultima în Formula 1 pentru pilotul german Nico Hülkenberg. Contractul acestuia cu Renault expiră la finalul anului, iar Nico n-a reușit să-și găsească o altă echipă pentru sezonul viitor. Hülkenberg n-a reușit niciodată să se claseze pe podium, iar astăzi a încheiat pe poziția 12. Din Formula 1 se va retrage și Robert Kubica, al doilea pilot al codașei Williams. În locul său a fost angajat pilotul canadian Nicholas Latifi, pilot de teste la Racing Point.
Clasamentul complet al cursei de astăzi:
Formula 1
Valtteri Bottas, victorie în MP al Turciei. Verstappen trece peste Hamilton în clasamentul general
10/10/2021 LA 14:03
Formula 1
Șefii din Formula 1 au definitivat calendarul finalului de sezon! Premieră absolută în "Marele Circ"
30/09/2021 LA 11:46