Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton a câștigat ultima cursă din 2019. Sezon excelent reușit de Mercedes în Formula 1

Cosmin Cioboata

Publicat 01/12/2019 la 17:39 GMT+2

Lewis Hamilton a câștigat ultima cursă a sezonului 2019 din Formula 1, la Grand Prix-ul din Emiratele Arabe Unite.

f1 final

Credit imagine: Getty Images

Pilotul celor de la Mercedes a încheiat pe primul loc cursa de la Abu Dhabi și a obținut a 11-a victorie a sezonului. Britanicul a ajuns la al șaselea titlu de campion cucerit în carieră, cu unul mai puțin decât deținătorul recordului all-time, Michael Schumacher.
Max Verstappen și Charles Leclerc au completat podiumul pe circuitul de la Abu Dhabi. În urma rezultatului din Emiratele Arabe Unite, pilotul celor de la Red Bull Racing a încheiat sezonul pe locul al treilea în clasamentul piloților. Pe locul secund s-a clasat colegul lui Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas. Cei doi piloți de la Ferrari, Vettel și Leclerc au încheiat sezonul în afara podiumului.
Cursa de atsăzi a fost ultima în Formula 1 pentru pilotul german Nico Hülkenberg. Contractul acestuia cu Renault expiră la finalul anului, iar Nico n-a reușit să-și găsească o altă echipă pentru sezonul viitor. Hülkenberg n-a reușit niciodată să se claseze pe podium, iar astăzi a încheiat pe poziția 12. Din Formula 1 se va retrage și Robert Kubica, al doilea pilot al codașei Williams. În locul său a fost angajat pilotul canadian Nicholas Latifi, pilot de teste la Racing Point.
Clasamentul complet al cursei de astăzi:
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo