Cel mai tânăr campion mondial din istoria F1, Vettel a cucerit 4 titluri de campion mondial în Marele Circ. Ca atare, venirea lui la Ferrari, în 2015, părea că va aduce Scuderia într-o poziție similară cu cea în care pilot era marele Michael Schumacher.
14 victorii 12 pole position-uri și 54 de podiumuri cu gruparea de la Maranello e bilanțul de până acum al neamțului la Ferrari. Mult sub așteptări, lucru care a dus la tensiuni în sânul echipei. Ferrari i-a imputat mereu greșelile de pilotaj din 2018, care l-au costat pe Vettel titlul de campion mondial, câștigat de Hamilton.

Ferrari a făcut totul pentru a scăpa de Vettel

Marele Premiu al Spaniei
Weekend perfect pentru Max Verstappen și Red Bull în MP al Spaniei. Coșmar pentru Ferrari
IERI LA 14:56
Din acest an, numărul unu pentru Scuderie a devenit Leclerc, iar germanul a gestionat tot mai prost relația cu șefii. Totul a culminat, anunță Marca, în momentul în care părțile s-au așezat la masa negocierilor pentru un nou contract. Vettel e unul dintre piloții cu cele mai mari salarii din Formula 1, câștigând 36 de milioane de euro anual. Oferta italienilor a fost una ridicolă pentru un pilot de asemenea valoare, cu un background ca al lui Vettel. Germanul nu doar că s-a simțit jignit, dar a luat oferta ca pe un afront, ca pe un semnal clar că nu mai este dorit.
"Germanul a considerat oferta "Scuderiei" ridicolă pentru statutul său de cvatruplu campion mondial în F1. I-au propus o reducere drastică a salariului și o prelungire pe un an. Seb a considerat asta o glumă", notează Marca.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Marele Premiu al Spaniei
Charles Leclerc, rezultat istoric în calificările Marelui Premiu al Spaniei
21/05/2022 LA 15:10
Marele Premiu al Spaniei
Sainz nu este îngrijorat de situația sa de la Ferrari: "Simt că sunt în grafic".
21/05/2022 LA 10:19