Formula 1

Adevărul din spatele rupturii Vettel - Ferrari! "Sebastian a crezut că e o glumă"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Sebastian Vettel

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
13/05/2020 la 09:55

Sebastian Vettel și Ferrari o vor lua pe căi separate de anul viitor, lucru confirmat încă de ieri de Scuderie. Marca a descoperit că italienii i-au făcut o ofertă ridicolă germanului pentru prelungirea contractului, lucru considerat un afront de către acesta.

Cel mai tânăr campion mondial din istoria F1, Vettel a cucerit 4 titluri de campion mondial în Marele Circ. Ca atare, venirea lui la Ferrari, în 2015, părea că va aduce Scuderia într-o poziție similară cu cea în care pilot era marele Michael Schumacher.

14 victorii 12 pole position-uri și 54 de podiumuri cu gruparea de la Maranello e bilanțul de până acum al neamțului la Ferrari. Mult sub așteptări, lucru care a dus la tensiuni în sânul echipei. Ferrari i-a imputat mereu greșelile de pilotaj din 2018, care l-au costat pe Vettel titlul de campion mondial, câștigat de Hamilton.

Formula 1

"Ferrari e problema, nu Vettel" Verdict dur al lui Felipe Massa

ACUM 12 ORE

Ferrari a făcut totul pentru a scăpa de Vettel

Din acest an, numărul unu pentru Scuderie a devenit Leclerc, iar germanul a gestionat tot mai prost relația cu șefii. Totul a culminat, anunță Marca, în momentul în care părțile s-au așezat la masa negocierilor pentru un nou contract. Vettel e unul dintre piloții cu cele mai mari salarii din Formula 1, câștigând 36 de milioane de euro anual. Oferta italienilor a fost una ridicolă pentru un pilot de asemenea valoare, cu un background ca al lui Vettel. Germanul nu doar că s-a simțit jignit, dar a luat oferta ca pe un afront, ca pe un semnal clar că nu mai este dorit.

"Germanul a considerat oferta "Scuderiei" ridicolă pentru statutul său de cvatruplu campion mondial în F1. I-au propus o reducere drastică a salariului și o prelungire pe un an. Seb a considerat asta o glumă", notează Marca.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Formula 1

Daniel Ricciardo a acceptat un salariu cu 10 milioane de dolari mai mic la McLaren

IERI LA 11:25
Formula 1

Schumacher, dus de trei ori la Paris, pentru un tratament revoluţionar. Descoperirea făcută

25/05/2020 LA 18:12
Subiecte asemănătoare
Formula 1
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Formula 1

"Ferrari e problema, nu Vettel" Verdict dur al lui Felipe Massa

ACUM 12 ORE

Ultimele videoclipuri

Formula 1

Lansare AlphaTauri Honda F1

00:07:00

Cele mai populare

Tenis

Interviu Barbara Schett cu Dominic Thiem despre finala Roland Garros 2019

ACUM 11 ORE