Alonso a semnat cu contract pe mai mulți ani cu Aston Martin, anunță echipa condusă de Lawrence Stroll, pe rețelele sociale. Ibericul va părăsi astfel Alpine, constructorii alături de care a lucrat în ultimul sezon și jumătate. Echipa franceză era dispusă să îi ofere un nou contract spaniolului, dar retragerea lui Vettel a dat peste cap întreaga situație.
Aston Martin aduce în locul neamțului un alt campion mondial, dublu câștigător în sportul cu motor. Alonso a cucerit titlurile sale mondiale în ani consecutivi, 2005 și 2006, în perioada în care pilota pentru Renault.
Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
IERI LA 13:57
Ibericul a mai avut alte trei șanse de a termina sezonul pe primul loc, însă și-a ratat șansa de fiecare dată la limită. În 2007, când era pilotul celor de la McLaren, Alonso a ratat titlul la un punct distanță de Raikkonen. În 2010 și 2012, spaniolul a pierdut din nou titlul, de această dată în fața lui Sebastian Vettel.
Citește și:

Alonso:"Încă am ambiția să lupt"

Dublul campion mondial a vorbit despre mutarea sa și crede că a luat decizia corectă odată cu semnarea noului contract.
"Am observat cum echipa a atras sistematic oameni incredibili cu spirit de victorie, iar eu am devenit conștient de dedicarea imensă pentru noile facilități și pentru resursele de la Silverstone. Nimeni din Formula 1 nu demonstrează o viziune mai bună și o dedicare incredibilă pentru victorie, iar asta o face o oportunitate entuziasmantă pentru mine.
Încă am foamea și ambiția să lupt pentru a fi sus și vreau să fac parte dintr-o organizație care este dispusă să învețe să se dezvolte și să aibă succes. Intenționez să câștig din nou în acest sport și astfel trebuie să aleg oportunitățile care par corecte pentru mine", a declarat Alonso, citat de site-ul oficial al echipei Aston Martin.
Formula 1
Fostul director sportiv de la Ferrari știe care sunt problemele echipei italiene. Declarația făcută
IERI LA 11:40
Formula 1
Lewis Hamilton încă se gândește la episodul Abu Dhabi: "Cele mai mari temeri s-au adeverit"
IERI LA 09:54