Mesajul radio al lui Fernando Alonso din timpul Marelui Premiu al Belgiei a fost unul dintre cele mai discutate momente ale primului Grand Prix după pauza de vară din Formula 1. În primul tur al cursei, Lewis Hamilton nu i-a oferit suficient spațiu spaniolului în virajul 7, iar septuplul campion mondial a fost nevoit să abandoneze în urma coliziunii.
"Ce idiot! Ăsta știe cum să piloteze doar dacă pleacă primul de pe grila de start", le-a transmis Alonso celor din echipa sa prin radio, în urma incidentului.
Dubulul campion mondial a vorbit "la rece" despre coliziunea cu Hamilton și și-a cerut scuze, înaintea Marelui Premiu al Țărilor de Jos.
Formula 1
Reacția lui Hamilton, după cursa de la Monza! Britanicul și-a amintit de titlul pierdut la Abu Dhabi
12/09/2022 LA 12:01
"În primul rând, Lewis e un campion, este o legendă a vremurilor noastre. Când spui ceva, și îmi pare rău că repet asta, împotriva unui pilot britanic, mass-media este foarte implicată în asta.
Dacă spui ceva unui pilot latin, totul este puțin mai amuzant. Dar când o spui altora, este puțin mai serios. Dar da, îmi cer scuze, nu gândeam ce am spus", a declarat ibericul, citat de Daily Mail.
Citește și:

Alonso și-a retras cuvintele

Dubulul campion mondial a vorbit în continuare despre declarația sa, conform căreia Hamilton nu poate câștiga o cursă decât dacă pleacă de pe primul loc. Spaniolul a ținut să își anuleze afirmația făcută la nervi și l-a apărat pe britanic de propriile cuvinte.
"Nu, nu, nu, nu cred asta. Nu este vorba despre a crede sau a nu crede, sunt fapte care dovedesc că nu este așa. Febra momentului și adrenalina momentului, în sfârșit luptând pentru top doi, trei, m-au făcut să spun acele comentarii pe care nu ar fi trebuit să le spun."
Formula 1 continuă pe circuitul de la Zandvoort, în cadrul Marelui Premiu al Țărilor de Jos, ce va avea loc în weekend-ul 2 – 4 septembrie.
Marele Premiu al Italiei
După Hamilton, Verstappen va fi penalizat și el la Monza! De pe ce loc ar putea pleca olandezul
09/09/2022 LA 13:59
Marele Premiu al Italiei
Lewis Hamilton va pleca ultimul de pe grila de start, la Monza! Motivul pentru care va fi penalizat
08/09/2022 LA 16:36