Charles Leclerc va trebui să execute o penalizare de cel puțin zece poziții pe grila de start la Marele Premiu al Canadei. Ferrari a decis să schimbe ECU-ul mașinii monegascului, iar regulamentul este clar în această situație. În cazul înlocuirii acestei componente, pilotul va fi retrogradat cu zece careuri față de rezultatul obținut în calificări!
Echipa de la Maranello a luat această decizie în urma problemelor tehnice avute de piloții săi, săptămâna trecută, pe circuitul de la Baku. Ferrari a îndurat probleme mari de fiabilitate, care i-a forțat pe Leclerc și pe Carlos Sainz Jr să abandoneze.
În ultimele 3 etape, Leclerc a căzut pe poziția a treia în clasament, în spatele piloților Red Bull, Max Verstappen și Sergio Perez după ce pilotul Ferrari a suferit un abandon tehnic și în Spania.
Marele Premiu al Marii Britanii
Bernie Ecclestone, despre prestațiile lui Lewis Hamilton: "Nu pare să fie deranjat că pierde"
27/06/2022 LA 13:30
În top 5 la atrenamentele de vineri
Charles Leclerc va pleca, cel mult, de pe poziția a 10-a în cursă. Cu toate acestea, monegascul a fost în top 5 în ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri.
El a terminat prima sesiune pe locul 5, iar apoi a reușit să stabilească al doilea cel mai bun timp în cea de-a doua sesiune de antrenamente, la doar 81 de miimi de secundă în spatele campionului en-titre, Verstappen.
Pilotul olandez a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente. Cel mai bun timp al său a fost de 1 minut 14 secunde 127 miimi, în sesiunea cu numărul 2. Carlos Sainz Jr. a stabilit al treilea cel mai rapid timp, la peste două zecimi distanță de liderul clasamentului.
Calificările pentru etapa din Canada sunt programate în această noapte, începând cu ora 23:00, ora României. Cursa va putea fi urmărită în direct duminică de la ora 21:00.
Formula 1
Nikita Mazepin, încrezător că poate reveni în Formula 1: "Am încredere că în viitor va fi posibil"
26/06/2022 LA 10:02
Formula 1
Un pilot din Formula 1, aproape de retragere din cauza rivalității cu Lewis Hamilton
24/06/2022 LA 13:41