Lewis Hamilton a câștigat și în 2020 titlul mondial în Formula 1, iar acum toată energia sa este direcționată înspre negocierile pentru rămânerea în competiția regină.
Britanicul în vârstă de 35 de ani mai are contract cu Mercedes doar pentru câteva săptămâni. Cu sezonul de Formula 1 terminat și cu problemele cu Covid-19 lăsate în urmă, Hamilton își dorește să încheie cât mai rapid discuțiile despre viitorul său.

Lewis Hamilton: "Plănuiesc să fiu aici şi anul viitor"

Formula 1
Formula 1 va avea 6 curse de sprint în 2023! FIA a anunțat circuitele unde vor avea loc acestea
IERI LA 16:19
''Plănuiesc să fiu aici şi anul viitor. Vreau să fiu aici şi anul viitor. Noi, ca echipă, avem mai multe de făcut împreună şi să obţinem mai mult, atât în sport, cât şi în afara sportului, cred eu. Sper să începem discuţiile în această săptămână şi sper să le încheiem înainte de Crăciun'', a declarat Hamilton.
Colaborarea dintre Lewis Hamilton și Mercedes a fost una cum nu se poate mai fructuoasă. La un an după ce Hamilton a ajuns în cadrul echipei, în 2013, Mercedes a început o serie fantastică de șapte titluri mondiale consecutive în Formula 1, la Constructori, iar de șase ori Hamilton a devenit campion mondial.
Mercedes este și ea pregătită pentru negocieri. Șeful echipei, Toto Wolf, susține că nu vor fi probleme pentru parafarea unui nou contract: ''Vom purta această discuţie. Mereu am spus că vom face asta după câştigarea titlului, dar apoi virusul ne-a întâr ziat cu alte zece zile, două săptămâni şi acum trebuie să ne aşezăm la masă, poate virtual, poate faţă în faţă''.
  • Deși puternic afectat de Covid-19, sezonul 2020 i-a adus multe satisfacții lui Lewis Hamilton. Britanicul a egalat recordul de șapte titluri mondiale deținut de legendarul Michael Schumacher, a stabilit recordul pentru cele mai multe victorii în Formula 1 (95) și a împins reperul all-time pentru cele mai multe pole-position-uri la 98. În 2020, Hamilton a câștigat 11 dintre cele 17 curse programate (britanicul ratând penultima cursă, de la Sakhir, din cauza Covid-19), câștigând calificările de 10 ori.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47