Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hamilton, șocat că Formula 1 nu va fi suspendată: "Pentru unii, banii sunt cei mai importanți"

Cosmin Cioboata

Actualizat 12/03/2020 la 11:53 GMT+2

Noul sezon de Formula 1 va debuta duminică, la Grand Prix-ul Australiei. În ciuda pandemiei de Covid-19 anunțate aseară de OMS, organizatorii FIA, Formula 1 și autoritățile locale au hotărât să desfășoare în continuare cursa de la Melbourne.

Wundert sich über Formel-1-Start: Lewis Hamilton

Credit imagine: SID

După ce majoritatea sporturilor au fost lovite grav de amenințarea coronavirusului, situația devine critică și în Formula 1. Opt persoane din staff-urile echipelor se află în acest moment în auto-izolare, fiind suspecte cu Covid-19. Rezultatele testelor vor fi anunțate în următoarele zile.
Lewis Hamilton, de 6 ori campion mondial în Formula 1, este de părere că Grand Prix-ul din Australia ar trebui amânat. Mai mult, britanicul dă vină pe organizatori pentru o posibilă răspândire a virusului Covid-19 printre spectatorii care vor urmări cursa de la Melbourne.
Hamilton s-a arătat extrem de surprins de faptul că sezonul de Formula 1 încă nu a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus anunțate aseară de OMS. Pilotul celor de la Mercedes a dat ca exemplu măsurile luate de Statele Unite în această dimineață, pentru a preveni răspândirea virusului.
"Sunt extrem de surprins că suntem cu toții aici. Este grozav că avem parte de curse, dar în același timp este șocant până și faptul că ne aflăm aici, în sala de conferințe. De asemenea, există foarte mulți fani care vor veni aici încă de astăzi. Se pare că o parte a lumii reacționează mai greu la această epidemie. Am văzut de dimineață măsurile de urgență luate de Statele Unite: vor anula zborurile dinspre Europa și vor suspenda campionatul NBA. În ciuda acestor măsuri drastice anunțate de unele țări, campionatul de Formula 1 continuă să se desfășoare.", a spus Hamilton.
Formula 1 coronavirus

Hamilton: "Pentru unii, banii sunt cei mai importanți"

Lewis Hamilton a ținut să-i "înțepe" pe oamenii responsabili cu organizarea cursei de la Melbourne, spunân că "banii sunt cei mai importanți".
"Am înțeles că rezultatele analizelor celor suspectați cu Covid-19 se vor afla abia peste 5 zile. Credeți că este o coincidență? Pentru unii, banii contează cel mai mult. Și nu îmi este rușine să îmi exprim opinia.", a mai adăugat britanicul.
Potrivit organizatorilor, peste 300.000 de spectatori au fost prezenți în tribunele circuitul din Albert Park, la ediția de anul trecut. Hamilton a recunoscut că se teme pentru sănătatea oamenilor, în special a celor în vârstă.
"Sper din tot sufletul ca fanii prezenți la cursă să-și ia toate măsurile de prevenție. Am văzut mulți oameni care se comportă de parcă este o zi normală. Sincer, nu cred că este deloc normală", a încheiat Hamilton.
Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP fans wave flags before the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 15, 2018

Măsuri drastice luate în sportul mondial

Mai multe evenimente sportive au fost amânate în ultimele zile, din cauza epidemiei de Covid-19. Chiar în această dimineață organizatorii NBA au anunțat că vor suspenda competiția pe o perioadă nedeterminată. Tot astăzi, presa internațională a anunțat că există șanse mari ca meciurile din Premier League să se dispute fără spectatori.
În Serie A, alt campionat puternic din Europa, a fost amânat până în aprilie, în timp ce mai multe meciuri din Champions League și Europa League au fost amânate sau s-au desfășurat fără spectatori. Mai mult, în campionatele Germania și Italia au fost confirmate deja primele cazuri de Covid-19: Daniele Rugani de la Juventus și Timo Hubers de la Hannover.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo