Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bottas a câștigat prima cursă a sezonului, la Grand Prix-ul din Austria! Hamilton, abia pe 4

Cosmin Cioboata

Actualizat 05/07/2020 la 18:31 GMT+3

Valtteri Bottas a câștigat prima cursă a sezonului 2020, la Grand Prix-ul Austriei. Coechipierul său de la Mercedes, Lewis Hamilton, a încheiat abia pe poziția a 4-a, în timp ce podiumul a fost completat de Charles Leclerc (Ferrari) și Lando Norris (McLaren).

Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, piloții de la Mercedes

Credit imagine: Getty Images

Lewis Hamilton, campionul ultimelor 3 sezoane din Formula 1, a fost penalizat în calificări și a pornit de pe poziția a 5-a, din cauza faptului că n-ar fi încetinit la apariția steagurilor galbene. Valtteri Bottas, coechipierul său, a plecat de pe prima poziție, în timp ce Max Verstappen (Red Bull) și Lando Norris (McLaren) au început cursa din Austria de pe pozițiile 2, respectiv 3.
Max Verstappen, de la Red Bull, a fost nevoit să abandoneze, după un viraj în turul 11. 8 tururi mai târziu, a venit rândul lui Daniel Ricciardio, de la Renault, să încheie mai devreme cursa. În turul 27, pe pistă și-a făcut apariția safety car-ul, ca urmare a unei ieșiri în decor a lui Magnussen, pilotul celor de la Haas.
Plecat din pole-position, Bottas și-a menținut poziția și a încheiat primul cele 71 de tururi, cu un timp de 1:30:55.739. Charles Leclerc a încheiat pe locul 2 (+2.700s), în timp ce Lando Norris a terminat pe poziția a 3-a (+5.491s), bifând primul său podium din carieră.

Grand Prix-ul Austriei | Lewis Hamilton a încheiat pe locul 4, după ce a fost penalizat

Hamilton a trecut linia de sosire pe locul 2, însă a fost penalizat cu 5 secunde din cauza unui incident în care a fost implicat și Alexander Albon, de la Red Bull. În final, pilotul celor de la Mercedes a încheiat pe locul 4. Sebastian Vettel, care va pleca de la Ferrari la finalul anului, a terminat Grand Prix-ul Austriei pe locul 10, la 24.545 secunde în spatele câștigătorului Bottas.
"Lewis (n.r. - Hamilton) a fost foarte rapid astăzi, dar am reușit să mă mențin pe primul loc și să încep sezonul cum nu se putea mai bine.", a spus Valtteri Bottas, la finalul cursei.
"Este o surpriză uriașă, foarte bună. Cred că am făcut totul perfect astăzi. Am avut și puțin noroc, dar și asta face parte din cursă. Am încercat să profităm de fiecare oportunitate.", a spus Charles Leclerc.
"Nu am cuvinte. Au fost câteva momente în care m-am gândit că mă voi încurca, dar am reușit să trec de Perez și să închei pe podium. Sunt extrem de fericit și foarte mândru de echipă.", a spus Lando Norris, care a bifat primul său podium din carieră.

Formula 1 | Programul curselor din sezonul 2020:

  • Etapa 2: Grand Prix-ul Austriei (2) - 12 iulie
  • Etapa 3: Grand Prix-ul Ungariei - 19 iulie
  • Etapa 4: Grand Prix-ul Marii Britanii - 2 august
  • Etapa 5: Grand Prix-ul Marii Britanii (2) - 9 august
  • Etapa 6: Grand Prix-ul Spaniei - 16 august
  • Etapa 7: Grand Prix-ul Belgiei - 30 august
  • Etapa 8: Grand Prix-ul Italiei - 6 septembrie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo