Bernie Ecclestone și-a reiterat poziția conform căreia în Formula 1 nu există rasism, iar gesturile piloților de a îngenunchea înaintea curselor și a purta tricuri cu mesaje împotriva discriminării sunt inutile, aceștia fiind folosiți cu scopul de a genera bani.
Fostul șef al Formulei 1 a menționat chiar că ar interzice îngenuncherea înaintea curselor dacă ar fi în locul celor care conduc acum destinele "Marelui Circ", deoarece ele reprezintă politizarea acestui sport. Prin declarațiile sale, Ecclestone a făcut referire directă la Lewis Hamilton, cel care a fost promotorul acestor acțiuni în sezonul trecut.
"I-am spus tatălui său:„Lewis trebuie să fie atent”! Pentru că este folosit de oamenii care aparent susțin această problemă a rasismului și iau mulți bani din ea. Și nimeni nu știe unde se va ajunge. Dacă aș fi fost încă la conducerea Formulei 1 nimeni nu ar fi purtat tricouri anti-rasiste pe podium. 100% nu ar fi existat acest gest de a îngenunchea înainte de curse.", a declarat Ecclestone pentru The Telegraph.
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20

Hamilton va continua să îngenuncheze și în acest sezon

Lewis Hamilton este printre cei mai importanți sportivi de la nivel mondial care s-au angajat în lupta contra discriminării. Septuplul campion mondail va continua și în acest sezon să susțină "Black Lives Matter", iar britanicul are toată susținerea celor de la Mercedes în continuare.
Anul trecut, Hamilton și Ecclestone au început o dispută pe seama rasismului din Formula 1, pilotul de 36 de ani numindu-l "ignorant și incult" pe fostul conducător, după ce acesta a firmat în repetate rânduri că nu există discriminare în acest sport. Ecclestone a replicat spunând că Hamilton a înțeles greșit poziția sa și a insistat că fiecare are dreptul de a avea o opinie în acest sens.
La finalul sezonului trecut, Hamilton a declarat că a avut o motivație suplimentară de a câștiga cursele, tocmai pentru a-și putea arăta susținerea pentru mișcarea "Black Lives Matter" pe podiumuri, unde impactul gesturilor sale este mai mare decât oriunde.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Marele Premiu al Mexicului
Lewis Hamilton, reacție dură după Marele Premiu al Mexicului! "Ura va continua să se împrăștie"
31/10/2022 LA 17:32