Sebastian Vettel nu își va prelungi contractul cu Ferrari care va expira după sezonul 2020! Auto Motor und Sport și Bild au făcut anunțul, publicațiile germane spunând că Ferrari va confirma astăzi vestea.
De 4 ori campion mondial, Sebastian Vettel nu a avut evoluția pe care și-o dorea după trecerea de la Red Bull la Ferrari.
Negocierile dintre Ferrari și Vettel au fost oprite definitiv, BBC scriind că pilotul german nu a fost de acord cu salariul propus, unul redus, și nici cu perioada contractuală.
Formula 1
Lando Norris, primul pole position din carieră, la Soci! Verstappen pleacă din ultima poziție
25/09/2021 LA 15:22

Loc liber la Ferrari

În sezonul 2019, Vettel s-a văzut eclipsat de tânărul său coechipier, Charles Leclerc. A terminat sub acesta în clasamentul general iar Ferrari i-a prelungit contractul lui Leclerc până în 2024. În schimb, negocierile cu Vettel nu au avut un deznodământ.
În momentul amânării startului de sezon, Vettel a admis că va trebui să ia o decizie cu privire la viitorul său la Ferrari. "Știu că sunt unul dintre cei mai experimentați piloți din FOrmula 1, însă nu sunt printre cei mai bătrâni și nu cred că există o limită de vârstă" spunea germanul de 32 de ani. "Decizia va depinde de ceea ce simt eu confortabil".
Plecarea lui Vettel eliberează astfel unul dintre cele mai dorite scaune din Formula 1, la Ferrari alături de Leclerc.

Viitorul lui Vettel, sub semnul întrebării

Plecarea lui Vettel de la Ferrari poate provoca multe permutări în Formula 1. Numele lui Carlo Sainz, pilotul celor de la McLaren, a fost vehiculat ca fiind posibilul înlocuitor al lui Vettel la Ferrari. Dacă acest scenariu se adeverește, locul său ar putea fi luat de Daniel Ricciardo, cel care a fost în negocieri avansate cu McLaren înainte să meargă la Renault, acolo unde nu s-a adaptat.
De asemenea, Lewis Hamilton mai are contract cu Mercedes până la finalul sezonului, însă campionul mondial și-a manifestat dorința de a rămâne la Mercedes. Nici Red Bull nu pare o variantă pentru Vettel, cea care nu dorește să aducă un nume greu la concurență cu Max Verstappen.
Pentru Ferrari, în afara lui Sainz mai există opțiunile Ricciardo și italianul Antonio Giovinazzi, cel care concurează pentru echipa afiliată, Alfa Romeo. Varianta Hamilton nu este considerată realistă de către cei de la Ferrari.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817422.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Formula 1
A treia sesiune de antrenamente pentru MP al Rusiei, anulate din cauza ploii
25/09/2021 LA 09:50
Formula 1
Hamilton: "Verstappen se luptă cu o presiune imensă"! Răspunsul plin de ironie al olandezului
24/09/2021 LA 10:55