Deși a plecat bine din pole-position, Lewis Hamilton a pierdut șefia în virajul cu numărul opt, coborând apoi pe locul trei, într-un start haotic de cursă, în care câteva picături de ploaie au dat peste cap multe dintre calculele piloților pe pista de la Portimao. Mex Verstappen și Valtteri Bottas s-au succedat la conducere, luându-i fața lui Hamilton. Britanicul a avut nevoie de șapte tururi pentru a reveni în spatele coechipierului său, de 18 tururi pentru a-l fixa în vizor pe Bottas, iar la capătul turului cu numărul 20 campionul mondial revenise în fruntea cursei, construindu-și un avantaj zdrobitor, pe care l-a conservat până la linia de finiș.
Podiumul Marelui Premiu al Portugaliei a fost completat de Valtteri Bottas (Mercedes) și de Max Verstappen (Red Bull). Doar primii patru piloți au încheiat această etapă în același tur.
Lewis Hamilton se apropie și de egalarea ultimului record care îi mai rămâne germanului Michael Schumacher în Formula 1: șapte titluri mondiale. A noua victorie obținută în sezonul 2020 i-a consolidat avansul lui Hamilton în clasamentul mondial, ajuns acum la 77 de puncte în fața coechipierului Valtteri Bottas, cu cinci Grand Prix-uri rămase de disputat în actualul sezon.
Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
15/09/2021 LA 14:02

Lewis Hamilton, 92 victorii în Formula 1

Britanicul a avut nevoie de doar 13 ani pentru a doborî una dintre cele mai importante borne din Formula 1. Lewis Hamilton obținea prima victorie în Marele Circ chiar în sezonul de debut, în 2007, în Canada, alături de McLaren, într-un Grand Prix în care obținuse și primul său pole position din carieră. Hamilton a câștigat 21 de curse pentru McLaren, restul de 71 de victorii fiind alături de Mercedes, echipă pentru care concurează începând cu 2013.
Michael Schumacher adunase cele 91 de victorii în Formula 1 de-a lungul a 14 ani. Germanul a câștigat prima cursă în 1992, în Belgia, într-un monopost Benetton - pentru care a câștigat și primele două titluri mondiale. 72 dintre victoriile lui Schumi au venit între 1996 și 2006, când acesta a concurat pentru Ferrari.
  • După 24 de ani, Formula 1 a revenit în Portugalia pe Circuitul Internațional din Algarve.

Clasamentul final în Marele Premiu al Portugaliei:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes)
3. Max Verstappen (Red Bull)
4. Charles Leclerc (Ferrari)
5. Pierre Gasly (Alpha Tauri)
6. Carlos Sainz (McLaren)
7. Sergio Perez (Racing Point)
8. Esteban Ocon (Renault)
9. Daniel Ricciardo (Renault)
10. Sebastian Vettel (Ferrari)
Formula 1
Lewis Hamilton, mândru de decizia stewarzilor de a îl penaliza pe Max Verstappen
13/09/2021 LA 12:29
Formula 1
Ricciardo, victorie la Monza! Verstappen și Hamilton s-au acroșat violent și au abandonat
12/09/2021 LA 15:05