Dublul campion mondial este cel mai în vârstă pilot de pe circuit din acest sezon, urmat de Lewis Hamilton (37 de ani) și de Sebastian Vettel (35 de ani), care și-a anunțat retragerea la finalul anului. Alonso a doborât recent recordul lui Kimi Raikkonen pentru cele mai multe Grand Prix-uri pilotate, ajungând la un total de 356 de curse la momentul actual.
Damon Hill, fost campion în Formula 1 în 1996, a vorbit despre Fernando Alonso în cadrul podcastului F1 Nation, unde a discutat despre longevitatea carierei ibericului în sportul cu motor. Britanicul a făcut și o predicție cu privire la vârsta la care se va retrage pilotul de la Alpine.
"Fernando lucrează la viteză maximă și arată foarte puternic și are o energie incredibilă. Desigur, trebuie să ne aducem aminte că Fangio a început târziu [cariera în Formula 1] și a câștigat chiar și când era foarte bătrân [al cincilea titlu mondial a venit la 46 de ani, în 1957].
Formula 1
Christian Horner crede că Hamilton nu a trecut peste titlul pierdut în 2021: "Avea totul de pierdut"
22/09/2022 LA 14:40
A arătat nervi de oțel și o valoare incredibilă, lucruri pe care le prețuiește și Alonso. Cred că prezența de aici [din sport] depinde dacă îți place sau nu.
Dacă ai destulă energie și ești într-o formă bună, de ce să nu mergi mai departe.O să aleg un număr. Când se va retrage? Cred că se va retrage la 44 de ani", a declarat campionul mondial, citat de cotidianul Marca.
Citește și:

Hill, despre momentul retragerii sale

Britanicul a pilotat timp de opt ani în "Marele Circ", iar cea mai mare realizare a sa a venit alături de echipa celor de la Williams, în 1996, când l-a învins pe Michael Schumacher în lupta pentru titlu. Hill a vorbit în cadrul podcastului și despre momentul în care a simțit că trebuie să se retragă din sport.
"M-am retras când aveam 39 de ani. Mereu m-am gândit că piloții de curse ar trebui să se oprească până la vârsta de 40 de ani. În 1999, atunci m-am oprit din pilotat. Dar la începutul anului, am fost la Melbourne și am făcut pozele de echipă.
Îmi aduc aminte că stăteam lângă noii piloți și am realizat că erau cu 20 de ani mai tineri decât mine. M-am simțit ca un invitat la o petrecere la care copiii aveau cu 20 de ani mai puțin decât mine, m-am simțit puțin inconfortabil.
Apoi am început să mă îndoiesc dacă ar trebui sau nu să concurez cu puști în Formula 1, la 40 de ani. La asta m-am gândit, iar în final, am decis să mă retrag."
Sezonul actual de Formula 1 va reveni după vacanța de vară cu Grand Prix-ul Belgiei, ce va avea loc în weekend-ul 26-28 august.
Formula 1
OFICIAL: Număr record de curse în 2023, în Formula 1. SUA organizează 3 Mari Premii
21/09/2022 LA 06:25
Formula 1
Reacția lui Hamilton, după cursa de la Monza! Britanicul și-a amintit de titlul pierdut la Abu Dhabi
12/09/2022 LA 12:01