Marele Premiu de la Abu Dhabi, ultima cursă a sezonului 2021, a fost câștigat pe 20 noiembrie de Verstappen, care a reușit să-l depășească în ultimul tur pe campionul mondial Lewis Hamilton, care a ratat la mustață cucerirea celui de-al optulea său titlu mondial.
Ancheta urmează să clarifice toate circumstanțele care au dus la apariția oportunității lui Verstappen de a-l depăși pe Hamilton și rolul mașinii de securitate în acel deznodământ.
FIA a anunțat că șefii echipelor și reprezentanții Formulei 1 se vor reuni pe 19 ianuarie pentru a discuta modul de utilizare a mașinii de securitate (safety car). Piloții vor fi de asemenea incluși în aceste discuții.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
''Rezultatul analizei detaliate va fi prezentat Comisiei Formulei 1 în luna februarie, iar deciziile finale vor fi anunțate în timpul Consiliului mondial al sportului automobilistic, în Bahrain, pe 18 martie'', a precizat FIA într-un comunicat.
Sezonul 2022 va debuta cu doar două zile mai târziu, pe 20 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului. Sursa: AGERPRES.
Citește și:

Lewis Hamilton își va decide viitorul în funcție de rezultatele anchetei

Lewis Hamilton a fost învins în finalul sezonului 2021 de Formula 1 de Max Verstappen, după etapa de la Abu Dhabi vorbindu-se despre o retragere a britanicului. Potrivit șefului Mercedes, Toto Wolff, pilotul este dezamăgit de F1 din cauza modului în care au fost aplicate regulile în finalul cursei de anul trecut, pierzându-și încrederea în cei de la conducere.
Hamilton nu a luat, însă, nicio decizie privind retragerea sa din Formula 1. Potrivit BBC Sport, britanicul așteaptă alături de echipa lui să vadă ce măsuri va lua FIA în urma anchetei declanșate după Marele Premiu de la Abu Dhabi.
Oficialii forului internațional sunt conștienți că pilotul de 37 de ani a fost dezamăgit și știu că trebuie să-i recâștige încrederea, unii dintre ei temându-se chiar că în urma cursei de la Yas Marina a fost afectată credibilitatea întregului organism de conducere.
Reprezentanții FIA au spus că ancheta pe care au demarat-o va fi făcută la timp pentru ca piloții să afle concluziile înainte de startul noului sezon, care va începe în martie, prima cursă fiind programată în Bahrain, între 18-20 martie.
Conform presei din Anglia, Lewis Hamilton va anunța dacă va participa sau nu în sezonul 2022 de Formula 1 abia după ce va afla rezultatele anchetei.
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42
Formula 1
Au trecut 8 ani de la accidentul lui Michael Schumacher! În ce stare se află fostul campion de F1
29/12/2021 LA 14:50