Pilotul iberic a încheiat pe locul al patrulea Grand Prix-ul de pe Hungaroring, deși a început al doilea. Sainz a fost chemat la boxe pentru schimbarea pneurilor în momente alese greșit de boxa Scuderiei și a pierdut astfel teren în fața lui Lewis Hamilton și a lui George Russell.
Spaniolul a punctat la finalul cursei ce nu a mers bine în weekend-ul din Ungaria, unde italienii erau nevoiți să câștige și eventual chiar să termine pe primele două trepte ale podiumului.
"Am văzut deja în calificări că nu am avut cea mai bună mașină, am făcut un pas înapoi. Astăzi niciun set de pneuri nu a funcționat, chiar și strategia s-a dovedit a fi dificilă. La prima oprire [la boxe] depășirea lui Russell era posibilă, dar pit stop-ul lent ne-a costat scump.
Formula 1
Când se va retrage Alonso din Formula 1? Un fost campion mondial a oferit o predicție interesantă
IERI LA 13:57
Așa este, trebuie să ne îmbunătățim pentru a ne întoarce mai puternici pe toate fronturile după pauză. Dezamăgirea? Evident că este mare după ce vineri am avut sentimentul că dominăm weekend-ul.
Este clar că aceste condiții meteo au afectat cursa de astăzi și calificările de ieri și nu am avut ritm. Am fost puțin păcăliți de aceste condiții, eu nu am fost deloc, am avut o degradare [a pneurilor] incredibilă față de vineri, nu m-am așteptat, a fost ciudat și dificil să înțeleg", a declarat Sainz, citat de Gazzetta dello Sport.
Citește și:

Leclerc, dezamăgit de deciziile echipei sale

Monegascul a fost la rândul său dezamăgit de deznodamântul cursei din Ungaria, care a fost câștigată de rivalul său la titlu, Max Verstappen. Olandezul are în prezent un avans de 80 de puncte față de Leclerc, iar orice șansă la titlul mondial se îndepărtează de Scuderie.
"Nu sunt fericit. Ritmul era acolo, aveam o mașină bună. Am cerut să merg cât mai mult posibil, dar apoi am fost chemat la boxe și am trecut pe hard. Trebuie să discut asta cu echipa. Trebuie să ne îmbunătățim, pentru că sunt în formă, dar asta nu e suficient", a spus Leclerc după cursă.
Clasamentul piloților, după Marele Premiu al Ungariei
1. Max Verstappen - 258 puncte
2. Charles Leclerc - 178
3. Sergio Perez - 173
4. George Russell - 158
5. Carlos Sainz - 156
Clasamentul la constructori
1. Red Bull - 431 puncte
2. Ferrari - 334
3. Mercedes - 304
4. Alpin - 99
5. McLaren - 95
Următoarea cursă de Formula 1 va avea loc la Spa Francorchamps, pe 28 august, după o pauză de vară de trei săptămâni.
Formula 1
Fostul director sportiv de la Ferrari știe care sunt problemele echipei italiene. Declarația făcută
IERI LA 11:40
Formula 1
Lewis Hamilton încă se gândește la episodul Abu Dhabi: "Cele mai mari temeri s-au adeverit"
IERI LA 09:54